Το “θηρίο” που πρόσθεσε στον στόλο της η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της ΕΛΑΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.1.22

Το “θηρίο” που πρόσθεσε στον στόλο της η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της ΕΛΑΣ


 Με ακόμα περισσότερα και με πολύ δυνατά αυτοκίνητα εξοπλίζεται συνεχώς ο στόλος της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμενων της ΕΛ.ΑΣ. (ΕΚΑΜ). Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Jeep Grand Cherokee παλιάς γενιάς που τα έχουμε δει σε πολλές επιχειρήσεις όπως και τα MRAP Τyphoon GSS-300, ένα θωρακισμένο όχημα μήκους 6,65 μέτρων με βάρος 12.5 τόνους.


Το τελευταίο μάλιστα πριν από έναν περίπου χρόνο είχαμε την ευκαιρία στο Newasuto να το δούμε και να το επεξεργαστούμε από κοντά.


 

Επιπλέον στο δυναμικό της ΕΚΑΜ υπάρχουν SUV της Mercedes, ειδικά διαμορφωμένα Nissan Navara και αρκετά ακόμα, τα οποία έχουν δεχτεί τροποποιήσεις για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ειδικές καταστάσεις.


Βάσει φωτιά στην άσφαλτο το X6M


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, πρόσφατα προστέθηκε στο στόλο της ΕΚΑΜ ένα από τα πιο γρήγορα SUV. Συγκεκριμένα μία BMW X6M η οποία εφοδιάζεται με V8 κινητήρα TwinPower Turbo χωρητικότητας 4.4 λίτρων. Η ιπποδύναμη του γερμανικού μοντέλου αγγίζει τα 575 άλογα και η ροπή τα 750Nm.


 

Στη γλώσσα των αριθμών το νέο όχημα της ΕΚΑΜ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ.ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα ενώ φτάνει σε τελική ταχύτητα (το εργοστάσιο την περιορίζει ηλεκτρονικά) τα 250 χλμ./ώρα.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.