Αληθεύει η κατασπατάληση χιλιάδων ευρώ από το ταμείο της ΠΟΕΠΛΣ για δικαστικές υποθέσεις; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.1.22

Αληθεύει η κατασπατάληση χιλιάδων ευρώ από το ταμείο της ΠΟΕΠΛΣ για δικαστικές υποθέσεις;




Σας παραθέτουμε  ανακοίνωση των 8 μελών της ΠΟΕΠΛΣ αναφορικά με την ίδρυση νέας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης της ΠΟΕΠΛΣ.


«Διχόνοια σπέρνει πάλι το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ»

Δήλωση οκτώ μελών Δ.Σ ΠΟΕΠΛΣ

Σε μία ακόμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  ΠΟΕΠΛΣ το Προεδρείο  κατάφερε να προάγει την διχόνοια αντί της ενότητας και τον αυταρχισμό μιας οριακής πλειοψηφίας αντί του γόνιμου διαλόγου!

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ ΤΗΝ 14/01/2022 είχε ως θέμα την «λήψη απόφασης για την ένταξη της νεοϊδρυθείσας  ΕΠΛΣ Θεσσαλίας στην ΠΟΕΠΛΣ», προκειμένου να καλύψει το κενό της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος η οποία έχει αποσκιρτήσει από το  2020 και συμμετέχει στην ΠΟΛ.

Εμείς οι οκτώ υπογράφοντες είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι αναδείξαμε πριν από ένα χρόνο ότι οι συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις δεν επιλύονται με την ίδρυση «μικρών συνδικαλιστικών Ενώσεων προσωπικού» των 20 ατόμων μέσα σε άλλες ενώσεις.

Αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν  κατακερματισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του. Εξακολουθούμε να θέλουμε μια και μοναδική κραταιά Ομοσπονδία, την ΠΟΕΠΛΣ, μέσω της οποίας να εκφράζονται δημοκρατικά όλες οι απόψεις. Δυστυχώς το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ ακολουθώντας το λάθος των «εμπνευστών» της ΠΟΛ νομιμοποίησε μία νεοϊδρυθείσα Ένωση Προσωπικού στην Θεσσαλία  λίγων μελών αντί να στηρίξει την  πρόταση του μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ Δανίκα Σωτήρη, με την οποία συνταυτιστήκαμε και εμείς.

Εκ μέρους του Δανίκα Σωτήρη προτάθηκε η πραγματοποίηση γόνιμου διαλόγου με το Προεδρείο της ΠΟΛ με σκοπό την ολική επαναφορά όλων των μελών της ΠΟΛ στην ΠΟΕΠΛΣ σαν τελευταία  προσπάθεια ενότητας προκειμένου όλοι οι Λιμενικοί να βρίσκονται υπό την σκέπη ενός και μόνο Συνδικαλιστικού Φορέα.

Για πολλοστή φορά το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ μας απέδειξε  ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων και για μικροσυνδικαλιστικούς σκοπούς δεν επιθυμεί την ύπαρξη ενιαίου Συνδικαλιστικού Φορέα στο Λιμενικό Σώμα. Από την μια έχει κατασπαταλήσει μέχρι σήμερα από το ταμείο της ΠΟΕΠΛΣ χιλιάδες ευρώ για δικαστικές τριτανακοπές στις Ενώσεις της ΠΟΛ και στην ίδια την ΠΟΛ, χρησιμοποιώντας βασικό δικαστικό επιχείρημα ότι η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος δεν έχει αποχωρήσει με νόμιμες διαδικασίες από την ΠΟΕΠΛΣ και από την άλλη με μια ισχνή πλειοψηφία των 10 μελών του Δ.Σ., αποδέχτηκε της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας στην ΠΟΕΠΛΣ, πετώντας έτσι στον κάλαθο των αχρήστων το  βασικό επιχείρημα των δικαστικών τριτανακοπών.

Δυστυχώς για όλους μας το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ είναι μίζερο, κοντόφθαλμο, γαντζωμένο και αλλοτριωμένο από την εξουσία και αποτελείται από εκ διαμέτρου αντίθετες συνδικαλιστικές συνιστώσες που έχουν ως αποτέλεσμα οι ενέργειες και οι αποφάσεις που λαμβάνουν συνήθως με ισχνή πλειοψηφία να μας θυμίζουν κάθε φορά τον «ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ». Προς επίρρωση μάλιστα αυτών που προαναφέραμε, ακούσαμε στο τελευταίο Δ.Σ. το «μεγαλειώδες» επιχείρημα  του προέδρου ΤΣΙΑΝΟΥ Παναγιώτη ότι «στις τριτανακοπές στα δικαστήρια θα λέμε ότι μας συμφέρει ..»,αυτό είναι το συνδικαλιστικό τους ήθος. 

Εμείς τα οκτώ μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ θα επιμείνουμε στον διάλογο με όλους προκειμένου να επιτευχθεί και πάλι η ύπαρξη ενός και μόνο συνδικαλιστικού φορέα, της ΠΟΕΠΛΣ.

Στο δε Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ τους υπενθυμίζουμε ότι «ουκ αεί άρχει», δεν θα είναι δηλαδή αιώνιοι άρχοντες, η κλεψύδρα της θητείας τους εξαντλείται και σύντομα θα είναι μια κακή ανάμνηση το πέρασμα τους για τον Συνδικαλιστικό μας φορέα.

ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ–

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χ. –ΚΟΡΙΖΗΣ Γ. –ΚΩΣΤΑΚΗΣ.Μ– ΛΑΖΙΝΟΣ Α.-ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ. – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γ. – ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.- ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Β.