Τι είναι το χάπι βιασμού και πώς λειτουργεί στον οργανισμό των θυμάτων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.1.22

Τι είναι το χάπι βιασμού και πώς λειτουργεί στον οργανισμό των θυμάτων


 Καθηγητής φαρμακολογίας εξηγεί τις παρενέργειες και μία από αυτές είναι η αμνησία

Με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο την παραμονή της πρωτοχρονιάς και την καταγγελία ότι της έριξαν κάτι στο ποτό, οι έρευνες έχουν στραφεί στο χάπι βιασμού. Τι είναι όμως αυτό και πως λειτουργεί στον οργανισμό των θυμάτων, το εξηγούν καλύτερα οι ειδικοί.


«Το λεγόμενο χάπι του βιασμού προκαλεί άμβλυνση των αντιστάσεων, ελαττώνονται οι αναστολές μας – πολλά από αυτά προκαλούν ακόμη και αύξηση ερωτικής διάθεσης – και μας φέρνει σε μια ευάλωτη κατάσταση όπου μπορούμε να γίνουμε θύματα σεξουαλικής επίθεσης. Το χειρότερο απ΄όλα όμως είναι ότι προκαλούν μια κατάσταση αμνησίας ώστε το θύμα να μην θυμάται σχεδόν τίποτα», είπε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο Ιατροδικαστής και Καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ Αντώνης Γούλας.


«Είναι επίσης άγευστο και ακόμη όταν έχουν γεύση αυτή καλύπτεται συνήθως από τις γεύσεις του ποτού», πρόσθεσε ο κ. Γούλας.


Πηγή - VIDEO 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.