Θαλάσσια ρύπανση στο Πέραμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.1.22

Θαλάσσια ρύπανση στο Πέραμα

 


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης, στη θαλάσσια περιοχή του Πορθμείου Περάματος, καθώς και στο χερσαίο χώρο του οικείου Πορθμείου.


Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου τριάντα πέντε τετραγωνικά μέτρα (35τ.μ.), τα οποία διασπαζόμενα δημιουργούσαν επιπλέον ρύπανση από ελαφρά διάσπαρτα πετρελαιοειδή που σχημάτιζαν επιφανειακό φιλμ έκτασης περίπου πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50τ.μ.), ενώ στο χερσαίο χώρο του Πορθμείου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της ράμπας αποεπιβίβασης, εντοπίστηκε ρύπανση αποτελούμενη από πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50τ.μ.).


Επίσης, στη συγκεκριμένη προβλήτα διαπιστώθηκε συνεχής εκροή μικρής ποσότητας πετρελαιοειδούς από το χερσαίο χώρο στο θαλάσσιο από αδιευκρίνιστη αιτία.


Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία εκτελεί εργασίες απορρύπανσης, έχοντας τοποθετήσει πλωτό και απορροφητικό φράγμα.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.