Πάτρα: Ανησυχία σε λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. με το νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο λιμάνι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.1.22

Πάτρα: Ανησυχία σε λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. με το νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο λιμάνι


 Το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ακτή Δυμαίων και Ανθείας μπροστά από το λιμάνι, μεταξύ αλλοδαπών, φέρνει νέα αναστάτωση στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.


Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. είναι το δεύτερο επεισόδιο που έγινε μεταξύ αλλοδαπών μέσα σε ελάχιστες μέρες. Το πρώτο σημειώθηκε στους χώρους του παλαιού λιμανιού και είχε ως αποτέλεσμα έναν αλλοδαπό να τραυματίζεται από αιχμηρό αντικείμενο και να πηγαίνει στο νοσοκομείο.


Το νέο επεισόδιο που έγινε την Δευτέρα είχε πυροβολισμούς στον "αέρα", μεταξύ ομάδων μεταναστών που για άγνωστο λόγο ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους.


Σύμφωνα με κύκλους που γνωρίζουν καλά τα ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες που βρίσκονται στα εγκαταλειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων το επεισόδιο έγινε και πάλι για το ποιες από τις ομάδες αυτές θα έμπαινε στους χώρους του νέου λιμανιού.


Ζητούμενο για τις αντίπαλες ομάδες εξακολουθεί να είναι το αν κατορθώσουν να ταξιδέψουν λαθραία μέσα από κάποια νταλίκα φορτηγού προς τα πλοία της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας. Κάτι που αποδεικνύεται όμως ακατόρθωτο τις περισσότερες φορές.


Το θέμα είναι, όπως είχε αποκαλυφθεί και στο επεισόδιο που είχε γίνει πριν από δύο μήνες σχεδόν, στο ίδιο σχεδόν σημείο, πάλι με πυροβολισμούς, ότι ανάμεσα στις ομάδες αυτές που έχουν διαμορφωθεί είναι κάποιοι "ξενόφερτοι" που φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος που καθορίζει το ποιος θα περάσει και το ποιος όχι, πάντα με το ανάλογο αντίτιμο.


Το κύκλωμα που φέρνει κόσμο έχει "αντιπροσώπους"

Το κύκλωμα αυτό που έχει τους μηχανισμούς του στην Αθήνα, έχοντας βάλει τους αντιπρόσωπους στους χώρους αυτούς μπροστά από το νέο λιμάνι, είναι που φέρνει κάθε τόσο και νέους ανθρώπους στην Πάτρα, κατορθώνοντας να τους πείσει (με το αζημίωτο) ότι μπορεί να ταξιδέψουν προς την Ιταλία και από εκεί στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.


Σύμφωνα με κύκλους του λιμενικού οι μετανάστες που διαμένουν αυτή τη στιγμή στους χώρους των πρώην εργοστασίων είναι κοντά στα 200 με 300 άτομα. Άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν.


Το ζήτημα για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής είναι ότι κάποιοι από αυτούς όπως έχει αποδειχθεί έχουν και όπλα τα οποία ενίοτε δεν διστάζουν να τα βγάζουν.

Πηγή