Επετειακό podcast του ΓΕΕΘΑ για τα 80 χρόνια από τη συγκρότηση του θρυλικού Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.1.22

Επετειακό podcast του ΓΕΕΘΑ για τα 80 χρόνια από τη συγκρότηση του θρυλικού Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής

Το 9ο κατά σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας

Ένα ηχητικό αφιέρωμα σε όσους υπηρέτησαν, υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων ετοίμασε το ΓΕΕΘΑ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, φέτος, ογδόντα ετών από την συγκρότηση του θρυλικού Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής (1942-2022), της πρώτης οργανωμένης ελληνικής μονάδας Καταδρομών.


Το 9ο κατά σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας έχει τίτλο «Από τον Ιερό Λόχο του Χριστόδουλου Τσιγάντε στη σύγχρονη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου», μια ιστορία αγώνων, ηρωικών πράξεων και θυσιών, μια ιστορία των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.


Στην ηχογράφηση του podcast συμμετείχαν ο Γεράσιμος Τσιγάντες, δισέγγονος του θρυλικού πρώτου διοικητή του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής Χριστόδουλου Τσιγάντε, καθώς και ο υπερεκατονταετής στρατηγός Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος διηγείται τις αναμνήσεις του εμπνέοντας τους νεότερους, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.


Σημειώνεται ότι στις 9 Ιανουαρίου ο στρατηγός Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας συμπλήρωσε 101 χρόνια ζωής.


«101 χρονών ο ζωντανός Θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων! Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος! Ιερολοχίτης και πυξίδα για εμάς τους νεότερους. 101 χρόνια γεμάτα Ελλάδα! Χρόνια πολλά Στρατηγέ μου, να ζήσεις!!!», είχε γράψει σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πηγή