Στην Αθήνα σήμερα τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας – Θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.1.22

Στην Αθήνα σήμερα τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας – Θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

 


Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μια σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας καθώς φτάνει στην Ελλάδα η πρώτη εξάδα των μαχητικών Rafale. Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 12:30 στην Τανάγρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, θα παραστεί και θα μιλήσει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τα Rafale, τα οποία θα φέρουν στην Ελλάδα Έλληνες πιλότοι θα έχουν απογειωθεί από το Ίστρ της Γαλλίας. Μόλις εισέλθουν στον εθνικό μας εναέριο χώρο θα τα υποδεχθούν ζεύγη Mirage 2000-5 τα οποία θα τα συνοδεύσουν σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς έως την προσγείωσή τους, το ένα μετά το άλλο στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.


Πριν την προσγείωσή τους, έχει προγραμματιστεί να κάνουν ένα πέρασμα πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα είναι αφορολόγητο το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών, τα πληρώματα των υποβρυχίων και οι Ειδικές Δυνάμεις (αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι και καταδρομείς). Η φορολόγηση αυτού του επιδόματος επικινδυνότητας όπως ονομάζεται, το μείωνε δραματικά.


Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί επανειλημμένα από τις ενώσεις στρατιωτικών και μάλλον ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία. Άλλωστε μια από τις βασικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης ήταν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όλη την κοινωνία.