Κ.Κατσαφάδος: «Δεν συλλάβαμε τον Τούρκο ψαρά για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.2.22

Κ.Κατσαφάδος: «Δεν συλλάβαμε τον Τούρκο ψαρά για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση»

Για το περιστατικό με τον Τούρκο ψαρά να υβρίζει στελέχη του Λιμενικού Σώματος νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως είπε ο υφυπουργός «αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα». Δηλαδή είναι «καθημερινό φαινόμενο» να μπαίνουν Τούρκοι παράνομα στην Ελλάδα, να βρίζουν το Λ.Σ και οι ελληνικές αρχές να αποχωρούν; 


«Από τη μία έχουμε το Λιμενικό Σώμα που επιτελεί εξαιρετικό έργο για να φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και από την άλλη έχουμε την τουρκική ακτοφυλακή που παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες αλλά και Τούρκους ψαράδες που περνάνε τα σύνορα για να ψαρέψουν», πρόσθεσε ο Κώστας Κατσαφάδος.


«Το Λιμενικό κινείται πάντα βάσει διεθνών κανόνων. Από εκεί και πέρα, το αξιόμαχο των στελεχών, το οποίο αποδεικνύει καθημερινά πόσο υψηλό είναι, έκανε αυτά τα οποία είναι προβλεπόμενα, τα οποία είχε τη δυνατότητα να κάνει», απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, στην ερώτηση γιατί δεν έγινε σύλληψη του ψαρά και αντιθέτως τα στελέχη αποχώρησαν από το σημείο. «Προφανέστατα, αποχώρησαν για να μην κλιμακωθεί περαιτέρω το επεισόδιο», συμπλήρωσε ο κ. Κατσαφάδος και πρόσθεσε ότι «δίνουμε λύσεις πιο ανώδυνες». 

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.