Προσάραξη σκάφους στο Πόρτο Λάγος με δύο επιβαίνοντες σε βραχώδη βυθό – Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.5.23

Προσάραξη σκάφους στο Πόρτο Λάγος με δύο επιβαίνοντες σε βραχώδη βυθό – Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού


 Το απόγευμα της Τετάρτης (3/5/2023), η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη σε βραχώδη βυθό, του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους «ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ» Ν.Π. 8201, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΡΩΓΗΣ» Ν. Ροδόπης.


Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος «ΚΟΜΝΗΝΟΣ» Σ.Λ. 281, το Τ/Χ σκάφος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Τ.Λ. 202, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω Α/Κ και Τ/Χ σκαφών και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Λάγους.


Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.