ΚΠΙΣΝ: Το SNF Nostos 2023 έρχεται να αναλύσει κάθε πτυχή της ψυχικής υγείας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.5.23

ΚΠΙΣΝ: Το SNF Nostos 2023 έρχεται να αναλύσει κάθε πτυχή της ψυχικής υγείας


 Eυαίσθητη και ανθεκτική. Θωρακισμένη και απροστάτευτη. Η ψυχική υγεία δεν έχει μόνο μια πτυχή. Από τις 20-23 Ιουνίου, το SNF Nostos 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο ΚΠΙΣΝ, θα επιχειρήσει ν’ αναλύσει, να συζητήσει και ν’ απενοχοποιήσει κάθε πτυχή της. Για τέσσερις ημέρες ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία γίνονται ένα και επιβεβαιώνουν ότι η φροντίδα του εσωτερικού μας κόσμου, ξεκινά από εκεί έξω.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα SNF Nostos Run, τους Διαλόγους του ΙΣΝ και το SNF Nostos Conference, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και δυνατές συναυλιακές στιγμές μέσα και από τη συνεργασία του SNF Nostos με το Release Athens.


Διάλογοι του ΙΣΝ. Ψυχική Υγεία: Eπανασύνδεση στο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο


Τετάρτη 21 Ιουνίου


Την πρώτη ημέρα του SNF Nostos Conference, οι Διάλογοι του ΙΣΝ, στο πλαίσιο μιας δυναμικής συνεργασίας με το SNF Agora Institute του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, υποδέχονται αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες του κλάδου και εμβαθύνουν σε αυτό το κρίσιμο και απαιτητικό θέμα. Τους Διαλόγους του ΙΣΝ επιμελείται και συντονίζει η ‘Αννα-Κύνθια Μπουσδούκου, διευθύνουσα σύμβουλος του iMEdD, εκτελεστική διευθύντρια «Διάλογοι του ΙΣΝ», και δημοσιογράφος. Υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD.


Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο και του SNF Nostos Conference


Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Ιουνίου


Στοχαστές, ερευνητές και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων θα συγκεντρωθούν στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην εκδήλωση, ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές. Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης.


Συζήτηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο


Το ΙΣΝ θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο φετινό SNF Nostos Conference. Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών, μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου και ώρα 17:30-18:15. Για την παρακολούθησή της θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ.


SNF Nostos Run


Πέμπτη 22 Ιουνίου


Ο αγαπημένος βραδινός αγώνας SNF Nostos Run επιστρέφει στις 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της φετινής θεματικής – είναι άλλωστε γνωστές οι θετικές επιδράσεις του αθλητισμού στην ψυχική υγεία. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση και Πρόοδος» και το τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.


Release Athens X SNF Nostos


20, 21 και 23 Ιουνίου


Η Rosalía, το απόλυτο pop icon των ημερών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην πρώτη ημέρα του Release Athens X SNF Nostos, με διάθεση να ξεπεράσει κάθε πολιτιστικό και ηχητικό σύνορο. Μαζί της ο Central Cee, o πιο διάσημος Βρετανός ράπερ. Το ασυναγώνιστο lineup περιλαμβάνει επίσης ορισμένους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής, της post-punk, της reggae και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Νερού και στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ.


Πέρα από τη μουσική


Το ΙΣΝ θα προχωρήσει σε επιπλέον δωρεές ύψους 500.000 ευρώ που θα φέρουν το όνομα SNF X Release Athens προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αποστολή την ενίσχυση της ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής του φετινού SNF Nostos που είναι αφιερωμένη σε αυτή.


SNF Nostos App


Mέσω του νέου διαδραστικού SNF Nostos App, που θα είναι σύντομα διαθέσιμο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν networking, να συμμετέχουν σε sessions ερωτοαπαντήσεων με ομιλητές, σε δημοσκοπήσεις και σε ανοιχτές συζητήσεις, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν για πλήθος ζητημάτων σχετικά με την ψυχική υγεία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ