Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την Έδρα UNESCO CON-E-ECT - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.1.22

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την Έδρα UNESCO CON-E-ECT


 Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και του καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Διευθυντή της Έδρας UNESCO – κ. Δημήτριου Εμαννουλούδη.

IMG-20211218-WA0010.jpg

268042188_10158320252906990_3803209119686060611_n.jpg

IMG-20211218-WA0013.jpg

IMG-20211218-WA0007.jpg

Οι δύο φορείς συμφώνησαν σε συνεργασία για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του νησιωτικού χώρου, την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης του νησιωτικού πληθυσμού για την προστασία του από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και εκπαιδευτικών δράσεων ενηλίκων και μαθητών σχετικών με την κλιματική κρίση και προσαρμογή, με την βοήθεια καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνικών. Επιπλέον, συνέργειες θα υπάρξουν στους τομείς της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την προστασία, ανάδειξη και διάδοση της νησιωτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο αποτελεί τη συνέχεια της υποστήριξης του φακέλου της υποψηφιότητας της Νισύρου από τον δήμο για ένταξη στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO με τη στήριξη συνεργατών από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Καθηγητής Εμανουλούδης Δ.) και το ΕΚΠΑ (Καθηγητής Νάστος Π. και Αναπλ. Καθηγήτρια Νομικού Π.) αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Νισύρου από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Νοέμβριος 2021).

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας στο κρίσιμο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιωτικού χώρου και της διαμόρφωσής του σε μία ενιαία περιοχή που θα χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ισορροπία, οικονομική ευημερία και κοινωνική συνοχή.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.