Πιέζουν για Συνδικαλιστικό νόμο για να μείνουν αμετάθετοι; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.2.22

Πιέζουν για Συνδικαλιστικό νόμο για να μείνουν αμετάθετοι;


 Λιμενικό : Συνδικαλιστές πιέζουν τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για να αλλάξει το Συνδικαλιστικό νόμο προκειμένου να παραμείνουν αμετάθετοι.


Τραγελαφικές καταστάσεις έχουν εκτυλιχτεί το τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο Ναυτιλίας καθώς από την 31-1-22 έχουν ξεκινήσει οι τακτικές μεταθέσεις των Λιμενικών .


Από τα όσα φαίνονται από την επεξεργασία των μεταθέσεων των στελεχών περίπου 2.500 μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν αριθμός που θα καταγραφεί ως αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία Λιμενικού Σώματος αφού στο 80% οι μετακινήσεις θα οδηγήσουν πολλές οικογένειες σε οριστικό ξεσπίτωμα .

 

Εδώ και 2 έτη η Π.Ο.Λ. έχει αναδείξει πως το καθεστώς των μεταθέσεων θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και για το λόγο αυτό έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και στο ΣτΕ.

Οι υπόλοιποι συνδικαλιστικοί φορείς (ως εκπρόσωποι στα συμβούλια μεταθέσεων ) μετέφεραν στους Λιμενικούς μία διαφορετική εικόνα καθώς προφασιζόμενοι τις στενές επαφές με τον Υπουργό διεμήνυαν πως δεν θα γίνουν και φέτος μεταθέσεις που θα πλήξουν τα στελέχη .

 

Όταν ‘όμως διαπίστωσαν πως οι μεταθέσεις όχι μόνο ξεπερνούν τις 2.000 αλλά έχουν συμπεριλάβει και τους συνδικαλιστές, ξεκίνησαν αγώνα πίεσης σε Αρχηγό και Υπουργό προκειμένου οι ίδιοι να εξαιρεθούν και αν χρειαστεί κάποιοι να μετατεθούν να είναι μόνο αυτοί της Π.Ο.Λ. !!!


Ζητούν μάλιστα από τον κ.Πλακιωτάκη να περάσει εσπευσμένα στα κρυφά νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει τους ίδιους ως αμετάθετους και οι υπόλοιποι Λιμενικοί να μετατεθούν κανονικά .

 

Θεωρούμε αδιανόητο ένας Υπουργός να υποκύψει σε αυτού του είδους τις πιέσεις καθώς το χαρτοφυλάκιο του ΥΝΑΝΠ έχει πολλά και σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί σε μία περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση έχει μεγάλα θέματα προς επίλυση και όχι το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ μιας ομάδας συνδικαλιστών .

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.