Συνεκπαίδευση ελληνικής με γαλλική φρεγάτα στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και του Στενού Κυθήρων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.2.22

Συνεκπαίδευση ελληνικής με γαλλική φρεγάτα στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και του Στενού Κυθήρων


 Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» και της γαλλικής φρεγάτας «FS Provence»

Συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» και της γαλλικής φρεγάτας «FS Provence» διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και του Στενού Κυθήρων, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.


Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν πυρά επιφανείας κατά βραχονησίδας και εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, ναυτικής αποτροπής (Maritime Interdiction Operations - MIO), επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise - ADEX).

Σε αυτή, συμμετείχαν 6 μαχητικά αεροσκάφη - δύο F-16 από την 116 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) και 4 F-4 από την 117 ΠΜ- τα οποία συνέβαλαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.


No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.