Charles de Gaulle: Στην Κρήτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο για ασκήσεις με τη συμμετοχή και των Rafale - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.2.22

Charles de Gaulle: Στην Κρήτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο για ασκήσεις με τη συμμετοχή και των Rafale


 Δυναμικό παρών στην Ανατολική Μεσόγειο ετοιμάζεται να δώσει το επόμενο διάστημα η Γαλλία, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας για συνεχή ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή.

Με μεθοδικές κινήσεις και σε απόλυτη συνεργασία με χώρες που επιθυμούν τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Παρίσι δημιουργεί ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Βασικός αρωγός στην προσπάθεια αυτή, η φίλη και σύμμαχος Ελλάδα, με την οποία η αμυντική συνεργασία ενισχύεται σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και φυσικά στους εξοπλισμούς, με τη χώρα μας να έχει ήδη αποκτήσει τα κορυφαία μαχητικά Rafale, να έχει συμφωνήσει για τις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belh@rra και να ετοιμάζεται να δώσει τα χέρια και για τις εξαιρετικών δυνατοτήτων κορβέτες κλάσης Gowind.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά και τις επαφές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Γάλλο ομόλογό του Thierry Burkhard, οι ελληνικές και οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν σε ακόμα περισσότερες κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με το θηριώδες γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle να έχει χαράξει πορεία για την Κρήτη όπου τα επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με το Πολεμικό μας Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Την ίδια ώρα, η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ του Πολεμικού μας Ναυτικού διέγραψε αντίθετη πορεία προς την κεντρική Μεσόγειο, όπου στο ύψος περίπου της Αδριατικής ενσωματώθηκε στη δύναμη του γαλλικού αεροπλανοφόρου, στο πλαίσιο της αποστολής «Clemenceau 2022». Το Charles de Gaulle συνοδεύει μια πανίσχυρη αρμάδα από πολεμικά πλοία προερχόμενα από Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και φυσικά Γαλλία.

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle με την αρμάδα που το συνοδεύει. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ.

Μεταξύ αυτών και η γαλλική φρεγάτα FREMM «Provence», η οποία τις προηγούμενες μέρες έδεσε στο Πειραιά και πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις στο Μυρτώο Πέλαγος με το Πολεμικό μας Ναυτικό και συγκεκριμένα με τη φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.

Τα επόμενα 24ωρα το Charles de Gaulle θα βρίσκεται νοτίως της Κρήτης, όπου θα πραγματοποιήσει κοινά αεροναυτικά γυμνάσια με τα ήδη ανεπτυγμένα στην περιοχή πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ στα τακτικά αντικείμενα που θα εκτελεστούν ενδέχεται να συμμετάσχει και ένα από τα πανίσχυρα υποβρύχια του ελληνικού Στόλου.

Πρόκειται σαφέστατα για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, αλλά και ουσιαστική, με τα ελληνικά και τα γαλλικά μαχητικά να πετούν φτερό με φτερό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν ελληνικά μαχητικά από όλες τις πολεμικές Μοίρες της χώρας, F-16, Mirage 2000-5, F-4 Phantom και φυσικά τα κορυφαία Rafale της 332 Μοίρας «Γεράκι», τα οποία θα πετάξουν πλάι στα «αδέρφια» τους της Armée de l’Air που θα απονηώνονται από το Charles de Gaulle.

Έτοιμα για δράση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τα ελληνικά Rafale.

Το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το γαλλικό Ναυτικό και τη γαλλική Αεροπορία σχεδιάζοντας όλα τα αεροναυτικά σενάρια που θα εκτελεστούν στη θαλάσσια περιοχή από το νότιο Ιόνιο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, το Charles de Gaulle και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν θα διασχίσουν όλη τη Μεσόγειο και θα φτάσουν μέχρι και νοτιοανατολικά της Κύπρου, πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος.

Τέλος, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, το Charles de Gaulle κατά την επιστροφή του από την επιχείρηση «Inherent Resolve» απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, θα δέσει αρχικά στην Κρήτη και στη συνέχεια θα βάλει πλώρη για Πειραιά, όπου θα δώσει το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη χώρα μας. Είναι δεδομένο πως τα γαλλικά μαχητικά Rafale θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα μαζί με τα νεοαποκτηθέντα ελληνικά, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας και ισχυροποίησης της ελληνογαλλικής συμμαχίας.

Πηγή