Μειώνονται οι τιμές στα διόδια στην Αττική Οδό – Στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.4.23

Μειώνονται οι τιμές στα διόδια στην Αττική Οδό – Στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ


 Εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ το τελικό κείμενο για τη σύμβαση παραχώρησης

Μειωμένα στα 2,5 ευρώ, από 2,8 ευρώ σήμερα, θα είναι τα διόδια της Αττικής Οδού με τη νέα σύμβαση παραχώρησης.


Χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την τελική μορφή της σύμβασης παραχώρησης, καθώς δεν θα υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το κείμενο της σύμβασης έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για τυχόν παρατηρήσεις και την τελική έγκριση (κάτι που αναμένεται εντός 10 ημερών το αργότερο) κι ενώ έχει ήδη προηγηθεί η σύμφωνη γνωμάτευση και του υπουργείου Υποδομών.


Με τη νέα σύμβαση, το αντίτιμο των διοδίων «κλείδωσε», όπως αναμενόταν, στα 2,5 ευρώ (από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα), αλλά δίνεται η δυνατότητα στον ανάδοχο να αιτηθεί αναθεώρηση προς τα πάνω μετά το πέρας των πρώτων πέντε ετών της σύμβασης.


Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει σαφής και αναλυτική αιτιολόγηση με κυκλοφοριακές μελέτες και άλλα δεδομένα που οφείλει να προσκομίσει ο ανάδοχος για να τεκμηριώσει τη μείωση της κυκλοφορίας και των εσόδων (συγκριτικά με την απόδοση της σύμβασης), ώστε να εξασφαλίσει την αύξηση του αντιτίμου, αναφέρει το ρεπορτάζ.


Ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.

Πηγή