Σουδάν: Ακόμη επτά Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από την χώρα και φτάνουν σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.4.23

Σουδάν: Ακόμη επτά Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από την χώρα και φτάνουν σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας


 Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Ολλανδό ομόλογό του

Την ώρα που ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στο Σουδάν, οι κυβερνήσεις πολλών χωρών συνεχίζουν τους απεγκλωβισμούς πολιτών τους από τη χώρα.


Όπως έγινε γνωστό σήμερα, επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (25.04.2023), με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.



Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.


Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.


Στο μεταξύ, το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας με Έλληνες από το Σουδάν απογειώθηκε από το Τζιμπουτί με προορισμό το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο.


Σήμερα το πρωί αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.


Ο στρατός λέει πως συμφώνησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για 72 ώρες στο Σουδάν

Την ίδια ώρα, οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν συμφώνησαν στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, κατόπιν μεσολάβησης των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, από τα μεσάνυχτα για 72 ώρες, αναφέρει ανακοίνωσή τους που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.


Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) ανακοίνωσαν επίσης αργά χθες βράδυ πως συμφώνησαν να εφαρμοστεί εκεχειρία για 72 ώρες για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό.


Όλες οι προηγούμενες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που ανακοινώθηκαν έμειναν κενό γράμμα αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις στη χώρα της Αφρικής ανάμεσα στις δυνάμεις των δυο στρατηγών που κατέλαβαν την εξουσία με το πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 2021.

Πηγή