Πέραμα: Φωτιά σε πλοίο στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.4.23

Πέραμα: Φωτιά σε πλοίο στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη




Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος για την παρουσία έντονου καπνού σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος διενεργώντας εργασίες επισκευής – μετασκευής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν, στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής καθώς και δύο (02) βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση, καθώς οι ενέργειες πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκαν από το πλήρωμα του πλοίου με τη χρήση φορητών πυροσβεστήρων και μόνιμου δικτύου πυρόσβεσης του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν υπήρξε ζημιά σε άλλο πλοίο ή σε εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της ζημίας και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.