Συνάντηση μελών Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.4.23

Συνάντηση μελών Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη


Την 19-04-2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Δ.Σ. και συγκεκριμένα της Αντιπροέδρου και του Ταμία της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας   με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη. Από πλευράς μας μεταξύ άλλων  τέθηκαν και τα  κάτωθι ζητήματα:


·      Η υποστελέχωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας και η άμεση ανάγκη προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Λ/Σ Παξών και Λ/Σ Οθωνών και ενόψει της θερινής περιόδου. 


·      Άμεση ενεργοποίηση του κωδικού για την κάλυψη δικαστικών εξόδων υπεράσπισης στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η οποία θεσπίστηκε με το άρθρο 31 του Ν. 4770/21, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν καθοριστεί η αμοιβή, οι προϋποθέσεις , η διαδικασία και τα δικαιολογητικά καταβολής εξόδων και η προκαταβολή επί των εξόδων.


·      Τροποποίηση του άρθρου 7 παρ.1  του Π.Δ.80/15  το οποίο αφορά το προσωπικό Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο έχει τέκνα τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50%. Συγκεκριμένα να δικαιούνται  έως την ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών και όχι μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε (15) ετών όπως ισχύει μέχρι σήμερα, μείωση του ωραρίου εργασίας του κατά μία (1) ώρα την ημέρα όπως ισχύει στην Αστυνομία, ή χορήγηση ανά ημερολογιακό έτος , άδεια απουσίας διάρκειας είκοσι (20) ημερών, με αποδοχές, όπως ισχύει στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. 


·       Τροποποίηση του άρθρου 7 παρ.2  του Π.Δ.80/15 περί άδειας διευκολύνσεων με επέκταση της άδειας περιοδικής νοσηλείας όχι μόνο στους έμμεσα αλλά και στους άμεσα ασφαλισμένους συναδέλφους.


·      Χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και στις Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας  , μη παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το πρώτο βήμα έγινε από πλευράς του Υπουργείου με τη χορήγησή του στο Λ/Σ/ Οθωνών και Λ/Σ Σαγιάδας.



Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και μας  δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός προκειμένου να βρεθούν λύσεις.


Από πλευράς μας εκφράσαμε την  ικανοποίηση μας  για την βελτίωση  του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΑΛ.ΑΚΤ. και αναμένουμε περεταίρω κινήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερες υπηρεσιακές συνθήκες.


Πηγή