Η απομάκρυνση του λιμενικού σκάφους από την Σαγιάδα στην βουλή από τον Κάτση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.4.23

Η απομάκρυνση του λιμενικού σκάφους από την Σαγιάδα στην βουλή από τον Κάτση



Αναφορά Μ.Κάτση στη Βουλή για την απομάκρυνση του σκάφους του Λιμενικού από τη Σαγιάδα

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να απομακρύνουν το σκάφος του Λιμενικού από τη Σαγιάδα και να το μεταφέρουν στην Πρέβεζα, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη μια εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Πρόκειται για το σκάφος που εγκαταστάθηκε στη Σαγιάδα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όταν αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ήταν ο Σταμάτης Ράπτης και μπήκε στην υπηρεσία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, καθώς και για να συνδράμει στην εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών. 

Ο Μάριος Κάτσης στην Αναφορά που κατέθεσε, επισυνάπτει τη σχετική έγγραφη διαμαρτυρία του «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΕΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ “Ο ΦΑΡΟΣ”», με την οποία εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους και την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση μετακίνησης του σκάφους, ζήτημα το οποίο κρίνουν ως ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά τους εν γένει, αλλά και όσον αφορά την παράκτια επαγγελματική αλιεία στην περιοχή. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς του Μάριου Κάτση με την έγγραφη διαμαρτυρία του «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΕΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ “Ο ΦΑΡΟΣ”», όπως αυτά κατατέθηκαν στην Βουλή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Σαγιάδας Θεσπρωτίας για την απομάκρυνση του σκάφους της Λιμενικής Αρχής Σαγιάδας

Κατατίθεται ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιστολή διαμαρτυρίας του «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΕΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ “Ο ΦΑΡΟΣ”», με την οποία εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους και την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση μετακίνησης του σκάφους της Λιμενικής Αρχής Σαγιάδας και μεταφοράς του στην Πρέβεζα, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη μια εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι αλιείς της Σαγιάδας κρίνουν το ζήτημα ως ζωτικής σημασίας, για την ασφάλειά τους εν γένει, αλλά και όσον αφορά την παράκτια επαγγελματική αλιεία στην ακριτική αυτή περιοχή.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο. 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μου για τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 21 Απριλίου 2023

Ο καταθέτων Βουλευτής

Κάτσης Μάριος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΑΛΙΕΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- Ο ΦΑΡΟΣ-» 

ΕΔΡΑ: ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Τηλέφωνο: 6974040466

Email :sagiadastamatis@gmail.com

Σαγιάδα 18/04/2023

                                                                                     ΠΡΟΣ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

            κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ.

2. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ. 

4. ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ .

5. ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΓΙΟΓΙΑΚΑ.

6. ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΚΑΤΣΗ. 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΑΛΙΕΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ» ΄΄  Ο ΦΑΡΟΣ ΄΄ για το σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σαγιάδας που απομακρύνθηκε.  (Προέχει η Επιτήρηση και η Ασφάλεια της περιοχής μας)

Ο Σύλλογος των Επαγγελματιών Αλιέων Σαγιάδας  ΄΄Ο ΦΑΡΟΣ΄΄ θα θέλαμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την δυσαρέσκεια μας για την  απόφαση  να μετακινήσουν το σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σαγιάδας και να το μεταφέρουν στην Πρέβεζα από μια παραμεθόρια περιοχή μια ανάσα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.  Η ύπαρξη λιμενικού σκάφους στη περιοχή της Σαγιάδας  συμβάλει στην αποτροπή αλιευτικών σκαφών από την γείτονα χώρα και είναι θέμα ζωτικής σημασίας, τόσο για την ασφάλεια μας, αλλά  και ως προς το κομμάτι της παράκτιας επαγγελματικής αλιείας που δραστηριοποιούμαστε και σεβόμαστε.

Η Επαγγελματική  Αλιεία  στην περιοχή μας δραστηριοποιείται και κατατάσσεται ως μείζον κομμάτι διαβίωσης  και των οικογενειών μας και ζητούμε την προσοχή σας από όλους τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με  την άμεση ανάκλησης της  απόφασης σας  και την επιστροφή του σκάφους στην Λιμενική Αρχή Σαγιάδας για την ασφάλεια και την επιτήρηση της περιοχής μας.

 Παρακαλούμε θερμά όπως λάβετε άμεσα υπόψη σας το σοβαρό πρόβλημα και προβείτε σε άμεση λύση.

  Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γ

Σταμάτης Ευάγγελος                                     Σορομάνης  Ιωάννης


Πηγή