Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή δεύτερου αεροπλανοφόρου για να ελέγξει τη “Γαλάζια Πατρίδα’ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.4.23

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή δεύτερου αεροπλανοφόρου για να ελέγξει τη “Γαλάζια Πατρίδα’


 Τα δύο αεροπλανοφόρα θα χρησιμοποιηθουν μελλοντικά σαν ένα είδος “μπαμπούλα” για την Ελλάδα που έχει πλέον αντίδοτο σε αυτά τα σχέδια σε αέρα και θάλασσα


ΟΤούρκος ηγέτης απειλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με την κατασκευή και δεύτερου αεροπλανοφόρου, ακόμα μεγαλύτερου από το TCG Anadolou.

Πρόεδρος Ερντογάν: "Θα κατασκευάσουμε επίσης ένα αεροπλανοφόρο σε διπλάσιο μέγεθος του σημερινού, επομένως τα αεροπλανοφόρα μας στις Γαλάζιες θάλασσες θα είναι πολύ διαφορετικά”.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει την υλοποίηση του δεύτερου αεροπλανοφόρου TCG «Trakya», αλλάζοντας τα σχέδια, αφού προβλέπεται ότι θα είναι μεγαλύτερο από τον πρώτο.

Πρόκειται για το κυρίως σύμβολο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του νεοοθωμανισμού του Ερντογάν που ανάμεσα στα άλλα στην φιέστα επεσήμανε πως: «Η ασφάλεια της Mavi Vatan (Γαλάζια Πατρίδα) έχει αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Θα γίνουμε μια χώρα που θα αλλάξει το παιχνίδι στον κόσμο».

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν στο Αιγαίο
Το πρώτο μίνιο αεροπλανοφόρο Anadolu σε ρόλο “ μπαμπούλα” σε περίοδο κρίσης με την Ελλάδα μελλοντικά, θα στέλνεται μεταξύ Ρόδου-Καρπάθου για ελέγχει την είσοδο στο Αιγαίο και το δεύτερο με το όνομα TRAKYA, θα μεταβαίνει στο Βόρειο Αιγαίο, κλείνοντας και αυτήν την δίοδο στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν μάλιστα προκαταβολικά ότι η ομάδα μάχης που θα συνοδεύει το ελικοπτεροφόρο Anadolou για παράδειγμα, θα κινείται πιθανότατα και μεταξύ Ιονίου Πελάγους και Κρήτης μέχρι την Κύπρο.


Επίσης σε κάθε περίπτωση κρίσης, ή διαφωνίας πάνω στα προκλητικά συμφέροντα της Άγκυρας, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα στέλνει ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα, ως κίνηση επίδειξης δύναμης.

Τα τουρκικά αυτά πολεμικά πλοία πολύ πιθανόν, να παραβιάζουν και ελληνικά χωρικά ύδατα σε ιδιότυπο παιχνίδι με την Αθήνα, η πολιτική ελίτ της οποίας θα δέχεται τεράστια πίεση το ίδιο διάστημα.      

Έτσι όταν θα τεθεί επίσημα σε επιχειρησιακή λειτουργία η ομάδα μάχης του Anadolou, θα χρησιμοποιηθεί σαν ένα είδος “μπαμπούλα” για την Ελλάδα, ώστε αυτή να μην πράξει τίποτα , όταν οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν ενδεχομένως να “ καταπατήσουν” ελληνική ΑΟΖ, ή να μην επιτρέψουν την επέκταση της στα 12 μίλια όπως είχε  αναφέρει ο ελληνικός τύπος.

Με λίγα λόγια με τα δύο αυτά πολεμικά πλοία η Τουρκία θα τα “περιφέρει” μελλοντικά σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, και Ιόνιο, για να εκφοβίζει τους πάντες σχετικά με την “ Γαλάζια Πατρίδα” και τα τουρκικά σχέδια.

Το δείχνουν και το φωνάζουν οι Τούρκοι ότι θα επιδιώξουν σοβαρή πρόκληση κατά της Ελλάδος, αλλά πιθανότατα αυτό που τους καίει πιο πολύ από όλα είναι η μη επέκταση της ΑΟΖ από την χώρα μας, καθώς και η υφαρπαγή κοιτασμάτων για να σωθεί η παραπαίουσα  τουρκική οικονομία.  

Αν επιχειρήσουν οτιδήποτε σε κάποιο ελληνικό νησί οι "απέναντι", το ξέρουν ότι, θα έχουν πόλεμο άγριο και σκληρό, στο οποίο θα έχουν χιλιάδες θύματα.

Η χώρα μας διαθέτει Επτά Πυραυλακάτους τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, κλάσης Super Vita, που ανήκουν στην διοίκηση Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Ο λόγος είναι ότι οι Τούρκοι  θα μπορούν χάρη  στα δύο αεροπλανοφόρα  να ενεργήσουν αιφνιδιαστικά προς κατάληψη βραχονησίδων  ενδιάμεσων  αλλά και κύριων νήσων μας  στο Αιγαίο.

Η ύπαρξη πολλών νησιών μας στο Αιγαίο σε συγκερασμό με τις  σημαντικές επιχειρησιακές  δυνατότητες του TCG Anadolu, μας ωθούν στη σκέψη της δημιουργίας μίας μίνι αεροναυτικής Task-Force, με στόχο την διαρκή παρακολούθηση του εν λόγω μίνι αεροπλανοφόρου των Τούρκων .

Σε συνδυασμό με τα αεροσκάφη Rafale σε ρόλους κρούσης με πυραύλους αέρος-επιφανείας, ο τουρκικός Στόλος θα γίνει στόχος της χώρας, σε κάθε πολεμικό σενάριο, αναμένοντας όμως από την χώρα μας να κάνει το πρώτο βήμα για να έχουν οι Τούρκοι το πάτημα ότι ανταπέδωσαν.