Λιμενικό: Αναστολή – διακοπή διαδικασιών διαγωνισμών κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων, κατά την προεκλογική περίοδο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.4.23

Λιμενικό: Αναστολή – διακοπή διαδικασιών διαγωνισμών κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων, κατά την προεκλογική περίοδο


 Ανακοινώνεται ότι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 του ν.2190/1994, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 27 του ν.5043/2023 και της Α.Π.: ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/28-04-2023 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: 9ΒΧΜ46ΜΤΛ6-0ΜΗ), κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 4765/2021, πλην των εξαιρέσεων που προβλέπονται με τις ανωτέρω διατάξεις.


Επισημαίνεται ότι η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Συνεπώς δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.