Στη Σμύρνη θα αγκυροβολήσει το «Αναντολού» – Το διττό μήνυμα Ερντογάν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.4.23

Στη Σμύρνη θα αγκυροβολήσει το «Αναντολού» – Το διττό μήνυμα Ερντογάν




 Στο λιμάνι της Σμύρνης θα αγκυροβολήσει το επόμενο διάστημα το «μίνι-αεροπλανοφόρο» της Τουρκίας «Αναντολού». Στο νεότευκτο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλών ρόλων, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια εγκαινίων αθλητικού συμπλέγματος στην επαρχία του Σαγγαρίου (Σακάρια).


«Ξέρετε που θα στείλουμε σε μία εβδομάδα, 10 ημέρες το αεροπλανοφόρο μας «Αναντολού»; Στη Σμύρνη. Θα είναι χρήσιμο να μείνει στη Σμύρνη για μία εβδομάδα, 10 ημέρες. Μάλλον καταλάβατε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Δεν χρειάζεται να πω λεπτομέρειες. Πρώτα ο Θεός, θα στείλουμε από εκεί διαφορετικά μηνύματα με το «Ανατολού»» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής αυτό το πλοίο 70.000-80.000 άνθρωποι, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στα μέλη της συμμαχίας των «επτά» που χαρακτηρίζουν το «Αναντολού» μακέτα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν εκεί στα καλά των καθουμένων. Περίμεναν στην ουρά για ώρες. Γιατί; Για να δουν αυτό το υπέροχο έργο», προσέθεσε, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί όπως η δήλωση του Ερντογάν έχει διπλή ανάγνωση. Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του Anadolu, διατυπώθηκε μία αποστροφή του λόγου του όταν αναφερόταν στην αντιπολίτευση. Η Σμύρνη, πέραν από τη γειτνίασή της με την Ελλάδα, είναι το κατ’ εξοχήν προπύργιο των κεμαλικών.

Ο Ερντογάν είπε, επίσης, ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει αεροπλανοφόρο διπλάσιο από το μέγεθός του, «ώστε τα αεροπλανοφόρα μας να βρίσκονται πολύ διαφορετικά στις γαλάζιες θάλασσες».

Tο τουρκικό πλοίο απέπλευσε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά τη διέλευση του πλοίου από τον Βόσπορο, ο Τούρκος πρόεδρος που βρισκόταν στο γραφείο του στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε χαιρέτισε από την ακτή το πλήρωμα, ενώ περιστοιχιζόταν από παιδιά, τα οποία τον είχαν επισκεφθεί με αφορμή τη σημερινή «Εορτή του Πιαδιού» που σηματοδοτεί την επέτειο ίδρυσης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.