Dentist pass: 40 ευρώ η ενίσχυση ανά παιδί - Οι δικαιούχοι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.4.23

Dentist pass: 40 ευρώ η ενίσχυση ανά παιδί - Οι δικαιούχοι


Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, Dentist Pass, για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών που προσφέρεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.


Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), αντίστοιχα.


Ωφελούμενοι της ενίσχυσης είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και

διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειο- νομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).


Το ύψος της ενίσχυσης ανά ωφελούμενο (παιδί) ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40 €). Η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο πιστώνεται στον δικαιούχο σε μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass). Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο ή τμήμα του πραγματικού κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελούμενου ή των ωφελούμενων παιδιού/ων και έως του ανωτέρω ποσού. Το ανωτέρω χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους δικαιούχους για την πληρωμή πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας προς τους συγκεκριμένους ωφελούμενους για τους οποίους είχε αρχικά εκδοθεί και προορίζεται.

Διαβάστε την Υπουργική Απόφαση, πατώντας ΕΔΩ.