Καιρός: Ανοιξιάτικο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.4.23

Καιρός: Ανοιξιάτικο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς



Με καλό καιρό το Σαββατοκύριακο αλλά με άστατο την Πρωτομαγιά φαίνεται ότι θα φύγουν οι εκδρομείς του τριημέρου σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από σήμερα, ενώ το τριήμερο θα ξεκινήσει με ιδανικές συνθήκες, καθώς αύριο και το Σάββατο οι βροχές θα έχουν μειωθεί αισθητά και ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας τους 22 βαθμούς Κελσίου. Τα κακά νέα έρχονται από την Κυριακή, όταν μία νέα διαταραχή έρχεται στη χώρα, φέρνοντας κάποιες μπόρες το διήμερο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια, ενώ την Κυριακή αναμένονται από το απόγευμα τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Για την Πρωτομαγιά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά τμήματα, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 22, στη Θεσσαλία από 1 έως 22 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά το πρωί στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα γύρω ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-04-2023
Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο, την Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλόριζου) τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-04-2023
Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-04-2023
Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) 01-05-2023
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.
Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.