Tουλάχιστον 630 κρουαζιερόπλοια θα χρησιμοποιήσουν φέτος το λιμάνι του Πειραιά ως σημείο εκκίνησης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.4.23

Tουλάχιστον 630 κρουαζιερόπλοια θα χρησιμοποιήσουν φέτος το λιμάνι του Πειραιά ως σημείο εκκίνησης


Τα δύο νέα τέρμιναλ θα ολοκληρωθούν σε 2 με 3 χρόνια

Τουλάχιστον 630 κρουαζιερόπλοια θα χρησιμοποιήσουν φέτος το λιμάνι του Πειραιά ως σημείο εκκίνησης του ταξιδιού τους, ανέφερε από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της ΟΛΠ, Zenggang Yu, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την περσινή χρονιά από τις πιο επιτυχημένες.


Σημείωσε ότι το κέρδος ήταν της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, καθώς μετά την πανδημία ο Πειραιάς ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, ενώ μόνο πέρυσι το λιμάνι προσέγγισαν τουλάχιστον 700 κρουαζιερόπλοια, κοντά στα νούμερα του 2019. Ο κ. Yu αναφέρθηκε επίσης στην διεύρυνση δύο νέων terminals του λιμανιού σε μήκος 400 μέτρων, έργο που θα ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια και το οποίο, όπως είπε, θα δώσει τη δυνατότητα στο λιμάνι να υποδέχεται πλέον τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια με όλες τις χωρητικότητες. «Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με την κίνηση των ferries και τα κοντέινερ που διακινούνται έχουν οδηγήσει τον Πειραιά να διεκδικεί την 4η θέση στην Ευρώπη μαζί με τη Βαλένθια» τόνισε ο ίδιος.



Ο κ. Yu αναφέρθηκε και στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, λέγοντας ότι ο όμιλος έχει παραχωρήσει 8.000 τ.μ. στην πόλη του Πειραιά και με δικές του δαπάνες ετοιμάζεται παιδική χαρά, ενώ έχει δωρίσει και 13.000 τ.μ. στο υπουργείο Πολιτισμού μέσα στον χώρο του λιμένος, όπου με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ θα δημιουργηθεί υποβρύχιο μουσείο. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία σέβεται τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της Ευρώπης, προσπαθώντας να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή