Προκαλεί η Τουρκία: Ντροπή για την Ευρώπη η στάση της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.2.22

Προκαλεί η Τουρκία: Ντροπή για την Ευρώπη η στάση της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες

Συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων η Άγκυρα, με το υπουργείο Εξωτερικών να αναρτά στο Twitter μήνυμα με το οποίο καταγγέλλει την Ελλάδα για παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τα βέλη της ενάντια στην Ελλάδα, για άλλη μια φορά, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφει η Τουρκία. Με μήνυμά του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατηγορεί την Αθήνα για την πολιτική των push back στο μεταναστευτικό, ρίχνοντας για ακόμα μια φορά «λάδι στη φωτιά».

«Οι επαναπροωθήσεις της Ελλάδας στους παράνομους μετανάστες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ αφορούν αθώες ζωές. Αυτή η παράνομη και αδίστακτη πρακτική θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη ως ντροπή για την Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια ακόμα προκλητική τοποθέτηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, η τουρκική διπλωματία υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σιωπηρή «μπροστά στις πρακτικές της Ελλάδας απέναντι στους παράνομους μετανάστες και παριστάνει τον κουφό στις εκκλήσεις μας». Μάλιστα, η Άγκυρα καλεί τη διεθνή κοινότητα (!) να ερευνήσει την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «να μην παραμένει αδιάφορη σε αυτές τις απαίσιες ενέργειες».

Πηγή