Πολεμική Αεροπορία: Φτερό με φτερό ελληνικά F-16 με αμερικανικά F-18 πάνω από την Αδριατική - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.2.22

Πολεμική Αεροπορία: Φτερό με φτερό ελληνικά F-16 με αμερικανικά F-18 πάνω από την Αδριατική

 


Κοινοί σχηματισμοί με Super Hornet πάνω από την Αδριατική. Εντυπωσίασαν ξανά οι Έλληνες πιλότοι. 

Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν επιδίδεται σε απαράδεκτα παραληρήματα και στέλνει μαχητικά στο Αιγαίο για ανόητες και επικίνδυνες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, Ελλάδα και ΗΠΑ φρόντιζαν να δώσουν την δική τους απάντηση.

Την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκε η διασυμμαχική δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Συμμαχικής Διοίκησης Νάπολης (Joint Force Command Naples), της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Εντυπωσιακοί σχηματισμοί ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών.ΓΕΕΘΑ

Η δραστηριότητα, η οποία εκτελέσθηκε από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022, αποσκοπούσε στην ομαλή ενσωμάτωση του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN και των συνοδών πλοίων αυτού (Carrier Strike Group 8 – CSG-8) στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

Στην «NEPTUNE STRIKE – 22» οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION, 7 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-4, 1 Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) EMB-145Η, ενώ διατέθηκε και το 2ο ΑΚΕ (Αεροπορικός Έλεγχος Μέσων Αεράμυνας – Κέντρο Σύνθεσης και Παραγωγής Αεροπορικής Εικόνας) στην Πάρνηθα.

Μήνυμα στην Άγκυρα από την Αδριατική.ΓΕΕΘΑ

Η συμμετοχή της Χώρας μας στην «NEPTUNE STRIKE – 22» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, και της διαλειτουργικότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής.

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.