Χαιρετισμός Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Γεώργιου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ με αφορμή τον εορτασμό της 19ης Μαρτίου – επίσημης ημέρας εκδήλωσης τιμής για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.3.22

Χαιρετισμός Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Γεώργιου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ με αφορμή τον εορτασμό της 19ης Μαρτίου – επίσημης ημέρας εκδήλωσης τιμής για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 Χαιρετισμός

Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Γεώργιου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

Με αφορμή τον εορτασμό της 19ης Μαρτίου – επίσημης ημέρας εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

Αξιότιμε κ. Επίτιμε Α’ Υπαρχηγέ και Πρόεδρε της Λέσχης Λ.Σ.,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ.

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Τιμούμε σήμερα το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις λαμπρές σελίδες που έχουν γράψει και εξακολουθούν να γράφουν τα στελέχη του Σώματος προσφέροντας καθημερινά, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, κάθε ικμάδα της δύναμής τους,  στην Πατρίδα και το Κοινωνικό σύνολο.

      Η 19η Μαρτίου,  αποτελεί την Ημέρα που επέλεξε η Πολιτεία για να αποδώσει σ’ ένα επίπεδο ιδιαίτερου συμβολισμού την τιμή που αρμόζει προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους, αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους.

Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι και ιδίως εμείς οι συνεχιστές της πορείας που χάραξαν οι προκάτοχοί μας, να θυμόμαστε, να σεβόμαστε και να τιμούμε το έργο και την προσφορά των αποστράτων συναδέλφων μας.

Γιατί, για όλους εμάς, ο απόστρατος συνάδελφος παραμένει πάντοτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της Οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Απευθυνόμενος σε όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους ως Αρχηγός του Σώματος, σας καλώ να διαφυλάξετε την πολύτιμη και ιστορική παρακαταθήκη των 100 και πλέον χρόνων ένδοξης Ιστορίας του Σώματος και να την χρησιμοποιήσετε ως πυξίδα ζωής, προσωπικής και επαγγελματικής.

Ας είμαστε οι θεματοφύλακες της συνέχειας, λειτουργώντας με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό για τη διαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη Ναυτιλία μας.

Κλείνοντας,

Με βαθύτατο σεβασμό και δέος αποτίουμε σήμερα επίσης φόρο τιμής σε όλους τους πεσόντες συναδέλφους εν ώρα καθήκοντος που με γενναιότητα, τιμώντας τον όρκο τους, και αψηφώντας τους κινδύνους, έγιναν ήρωες, σύμβολα αρετής, παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας.

Σας ευχαριστώ

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.