Καθαρισμός στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά – «Ψάρεψαν» 19.600 απορρίμματα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.4.23

Καθαρισμός στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά – «Ψάρεψαν» 19.600 απορρίμματα


 Για τρεις ημέρες εξελίσσονταν οι εργασίες υποβρυχίου καθαρισμού του βυθού της Ιχθυόσκαλας Πειραιά. Την πρωτοβουλία πήρε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ σε συνεργασία με τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εναλεία, συντονιστή της δράσης «Mediterranean CleanUp» και σκοπός ήταν η απομάκρυνση όλων των μη οργανικών απορριμμάτων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Οι εργασίες υποβρύχιου καθαρισμού διήρκησαν 3 ημέρες και από τον βυθό περισυλλέχθηκαν 19.600Kg απορρίμματα, όπως δίχτυα, πλαστικά κάθε είδους, σχοινιά, σύρματα, σίδερα, ρόδες, βάρκες, κάδους απορριμμάτων, οικιακά σκεύη, βαλίτσες κ.α.

Καθαρισμός στην Ιχθυόσκαλα  Πειραιά – «Ψάρεψαν» 19.600 απορρίμματα

Στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν 6 επαγγελματίες δύτες του καταδυτικού συνεργείου Diver’s World και 2 επόπτες δυτών, 2 εργάτες, ανυψωτικό μηχάνημα και η συντονιστική ομάδα της Εναλεία. Μετά την περισυλλογή των απορριμμάτων, σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε υπεύθυνη διαχείριση των υλικών με σκοπό την ένταξής τους στην κυκλική οικονομία και την παραγωγή χρηστικών προϊόντων.

Καθαρισμός στην Ιχθυόσκαλα  Πειραιά – «Ψάρεψαν» 19.600 απορρίμματα

Η Αλιεία είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα και προϋποθέτει καθαρές θάλασσες. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων, είτε είναι ιδιώτες είτε επαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε στον καθαρισμό των θαλασσών και να επενδύσουμε στην ενημέρωση των επαγγελματιών. Συνειδητοποιούμε καθημερινά ότι η προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος έχει μεγάλη ωφέλεια, στην Εθνική οικονομία και την κοινωνία, γενικότερα».

Πηγή