Τέσσερα 4 χρόνια χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί τακτικές μεταθέσεις στο Λιμενικό Σώμα ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.4.23

Τέσσερα 4 χρόνια χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί τακτικές μεταθέσεις στο Λιμενικό Σώμα ;



Καταρρίπτοντας κάθε αρνητικό ρεκόρ το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή συμπληρώνει 4 χρόνια χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί τακτικές μεταθέσεις .

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της προσπάθησε να αναδείξει τα κενά που έχει το νομικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των μεταθέσεων .

 

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αφού καταγγείλαμε πολλές φορές το ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 ,αφού προτείναμε τις λύσεις που απαιτούνταν για να μπορέσει να λειτουργήσει ,αφού προσφύγαμε στο ΣτΕ και αφού όλοι Λιμενικοί έχουν συνειδητοποιήσει πλέον πως το συγκεκριμένο ΠΔ δεν μπορεί να εφαρμοστεί μιας και οδηγεί σε αδιέξοδο, μας προκάλεσε τεράστια εντύπωση πως σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκης αντί να προβεί στη νομοθετική βελτίωση κάποιων από τις διατάξεις που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ΠΔ 11/21 ,αντιθέτως στα διάφορα νομοθετήματα που ήρθαν προς ψήφιση τη Βουλή δεν πραγματοποιήθηκε καμία σοβαρή αλλαγή .

 

Μετά τον νόμο 4676/20 και το ΠΔ 11/21 ακολούθησαν ο νόμος του ΥΝΑΝΠ 4770/21 ,ο ν.4926/22,   o ν.5020/2023 όπου εντάχθηκαν αχρείαστες και ανούσιες διατάξεις που ουσιαστικά ΄΄τελειώνουν¨ και τις ελάχιστες πιθανότατες να ανακάμψει η προοπτική για ένα δίκαιο και λειτουργικό Π.Δ μεταθέσεων . Ακολούθησε η μία σειρά από τροποποιήσεις σε Π.Δ σε κανονισμούς και αποφάσεις όπως ΑΠ: 2411.1/17982/2023//10-03-2023 απόφαση του κ. ΥΝΑΝΠ. με τελευταία προσθήκη αυτή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την επιλογή του τόπου συμφερόντων.

  

Το ερώτημα είναι ένα και απλό .Γιατί όλα αυτά τα νομοθετήματα τη στιγμή που το αποτέλεσμα είναι η μη διενέργεια μεταθέσεων; Η απάντηση  είναι ξεκάθαρη και μη αμφισβητήσιμη.

Η αποτυχία του συστήματος μεταθέσεων ήταν προσχεδιασμένη με στόχο την μετατροπή της διαδικασίας σε 6μηνες αποσπάσεις που διατηρούν την ανασφάλεια των στελεχών  , υποχρεώνοντας τους εγκλωβισμένους συναδέλφους να παρακαλάνε κάθε 6 μήνες για να τους ανανεωθεί η απόσπαση, καταδικάζοντας σε ΄΄βίαιη¨ παραμονή στα νησιά για 8-10 έτη αυτούς που οι συνθήκες και η αβεβαιότητα δεν του επιτρέπουν να ρισκάρουν το αίτημα για απόσπαση λίγων  μηνών .  

 

Στο πνεύμα της εποχής ο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκης εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των συναδέλφων να υπηρετήσουν στον τόπο συμφερόντων τους  εφαρμόζει το μοντέλο της επιδοματικής πολιτικής διαθέτοντας απλόχερα ,αβίαστα και χωρίς κανένα κριτήριο σχεδόν σε όλους τους συναδέλφους Voucher αποσπάσεων υποβάλλοντας τα στελέχη και τις οικογένειές τους σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία που είναι δεδομένο πως μετά και τις επερχόμενες εκλογές θα οδηγήσει σε ΄΄ κραχ ΄΄  το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και το προσωπικό του.

 

Είναι πραγματικά προσβλητικό για την αξιοπρέπεια του Λιμενικού ,οι παρατρεχάμενοι του ΥΝΑΝΠ να τάζουν αποσπάσεις που θα γίνουν μεταθέσεις με την επόμενη Κυβέρνηση πιέζοντας μέχρι τελευταία στιγμή  να αυξηθούν οι αποσπάσεις σε δυσθεώρητα ποσοστά που θα αγγίξουν το 1/4 του σώματος, απογυμνώνοντας όλες τις νησιωτικές υπηρεσίες, που ενισχύονται κατά περίπτωση με αποσπάσεις άλλων συνάδελφων !!!

 

Είναι δεδομένο πως η επόμενη πολιτική ηγεσία, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών , θα υποχρεωθεί να μην ανανεώσει μεγάλο μέρος των αποσπάσεων και τα στελέχη να επιστέψουν στην αρχική τους υπηρεσία . 

 

Τι θα γίνουν αυτοί οι συνάδελφοι;

Τι θα κάνουν οι οικογένειές τους που έχουν ξεσπιτωθεί;

Έχει σκεφτεί κανείς ;

 

Μπορεί να μην αρέσουν αυτά που καταγγέλλουμε ως Π.Ο.Λ, όμως στα 3 χρόνια λειτουργίας μας ουδείς αντέδρασε στα όσα «σκληρά» και «βαριά» καταλογίσαμε.  Μακάρι να πέφταμε έξω όμως για ακόμη μία φορά οι εξελίξεις, δυστυχώς  δεν θα μας διαψεύσουν.

 

Το μόνο βέβαιο είναι πως κάποιοι από τους πρωτεργάτες δεν θα βρίσκονται στις θέσεις τους την επομένη των εκλογών για να απολογηθούν στους συναδέλφους για όλη αυτή την πρωτάκουστη δοκιμασία που τους έχουν υποβάλει .