Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.4.23

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»


 Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε όμως να το πάρετε και έτοιμο από το κρεοπωλείο της επιλογής σας. Το κοκορέτσι στο φούρνο είναι ο απόλυτος πασχαλινός μεζές για όσους δεν ψήσουν σε ανοιχτή φωτιά και σούβλα.


Εάν το πάρετε έτοιμο, θα χρειαστεί περίπου 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ιδανικά να ψηθεί μέσα σε λαδόκολλα. Μετά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Θα πρέπει να το γυρίζετε συχνά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να γίνει τραγανό απ' έξω. Αφού βγάλετε τη λαδόκολλα, θα χρειαστούν ακόμα 30 λεπτά περίπου ψήσιμο πάνω στη σχάρα.


Αν το βάλετε σε ταψί, τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου και μετά το γυρίζετε στο γκριλ και ανεβάζετε στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα.


Το κοκορέτσι έχει ορισμένα μυστικά για να πετύχει και συγκεκριμένα:


Δεν πρέπει να προσθέσετε ελαιόλαδο γιατί έχει αρκετό λίπος.

Θα πρέπει να είναι λεπτό σε πάχος.

Δεν βάζουμε λεμόνι.

Δεν βάζουμε σκόρδο.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το τέλειο παραδοσιακό κοκορέτσι

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κοκορέτσι. Αν το φτιάξετε σπίτι, θα πρέπει να είναι μικρότερο σε μέγεθος για να μπορεί να χωρέσει στον φούρνο. Καλύτερα να επιλέξετε αντεριά από μικρό κατσίκι ή μικρό αρνί. Τα κομμάτια της συκωταριάς θα πρέπει να είναι μικρά για να βγει λεπτό το κοκορέτσι.


Τα έντερα θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό και ξύδι.

Παρότι οι περισσότεροι προτιμούν το συκώτι, δεν θα πρέπει να βάλετε πάρα πολύ γιατί το αποτέλεσμα θα βγει μάλλον πικρό και στεγνό.

Βάλτε τη συκωταριά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε, προσθέστε ρίγανη, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Πηγή