Ν. Ανδρουλάκης: Η υποστήριξη στον ΙΜΟ της υποψηφιότητας της Τουρκίας, της χώρας που δεν έχει υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, στέλνει λάθος μήνυμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.4.23

Ν. Ανδρουλάκης: Η υποστήριξη στον ΙΜΟ της υποψηφιότητας της Τουρκίας, της χώρας που δεν έχει υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, στέλνει λάθος μήνυμα
 Με τον δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια η Αμμόχωστος έχει γίνει το επίκεντρο των προκλήσεων της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων. Σε δήλωσή του μάλιστα, θεωρεί ότι είναι λανθασμένη η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Τουρκίας για τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, γιατί δεν αναγνωρίζει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης:


«Το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων παραβιάζει κατάφωρα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούν την επιστροφή της περιοχής στους κατοίκους της. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις για κυρώσεις, αυτές τελικά ποτέ δεν επιβλήθηκαν. Δεν θα πρέπει να αποδεχτούμε τετελεσμένα, τα οποία αποτελούν εμπόδιο για μια βιώσιμη λύση και στρώνουν το δρόμο για την διχοτόμηση της Κύπρου. Είναι θετικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, όμως αυτή δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο, η υποστήριξη από τη χώρα μας για τη θέση του γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας, του υποψηφίου της Τουρκίας, της χώρας που δεν έχει υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και δεν επιτρέπει στα κυπριακά πλοία να προσεγγίσουν τα λιμάνια της, στέλνει ένα λάθος μήνυμα».

Πηγή