Απορίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο δεν δίνονται απαντήσεις… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.23

Απορίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο δεν δίνονται απαντήσεις…


 Απορίες προκάλεσε ανακοίνωση του Αρχηγείου ΛΣ στις 13/4/2023 για την προμήθεια ακόμη δύο καινούργιων αεροπλάνων θαλάσσιας επιτήρησης.


Απορίες που επικαιροποιούν τη δημόσια συζήτηση για τα «υπέρ» και «κατά» των στελεχωμένων και μη-στελεχωμένων εναερίων μέσων θαλάσσιας επιτήρησης για την επιβολή του νόμου.


Είναι να απορεί κανείς, γιατί, τώρα που το ΛΣ, μέσω NSPA, καταφέρνει σιγά-σιγά να επαναλειτουργήσει τα 13, συνολικά, αεροσκάφη του, σπεύδει να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ακόμη δύο, ενώ έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τα παλιά.  Και, μάλιστα, με κίνδυνο να αυξήσει τη δυσκολία συντήρησης τους, προσθέτοντας άλλον έναν στους ήδη διαφορετικούς τύπους των υπάρχοντων αεροπλάνων του.


Είναι, πράγματι, άξιο απορίας, που το ΛΣ εξακολουθεί να «κλείνει μάτια και αυτιά» στην απόκτηση των δικών του σύγχρονων μη-στελεχωμένων μέσων εναέριας επιτήρησης.


Είναι, πράγματι, άξιο απορίας, τη στιγμή που στο ανατολικό Αιγαίο κάνουν πάρτυ τα ΤΒΤ, το ΛΣ να μην κάνει κουβέντα για drones ή/και UAV.


Εκτός, αν κάποιοι νομίζουν ότι το UAV της Frontex επαρκεί για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του ΛΣ σε όλα τα ελληνικά πελάγη…


Ή, εκτός αν ετοιμάζεται κάτι σχετικό και μένει κρυφό για προεκλογική έκπληξη…


Απορίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο δεν δίνονται απαντήσεις…

Πηγή