Οριστικό: Η Ελλάδα βάζει στα σύνορα τους «φονικούς» πυραύλους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.23

Οριστικό: Η Ελλάδα βάζει στα σύνορα τους «φονικούς» πυραύλους


 Η Ελλάδα αποκτά νέο στρατηγικό όπλο για την άμυνά της, μετά την ανακοίνωση από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας για την πώληση των αντιαρματικών πυραύλων Spike. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πύραυλοι θα κατασκευαστούν από την κρατική εταιρεία Rafael και θα εξοπλίσουν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache και τους Κανονιοφόρους του ελληνικού στρατού.


Θα τοποθετηθούν στα σύνορα με την Τουρκία και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με εμβέλεια που φτάνει τα 35 χλμ και δυνατότητα πληγμάτων ακριβείας.


Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την απόκτηση μεγάλου αριθμού βλημάτων, καθιστώντας τους Spike Nlos ένα καίριο οπλικό σύστημα για την άμυνα των νησιών και του Έβρου. Η απόκτηση αυτού του νέου όπλου αποτελεί ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορά την κοινή δέσμευση της Ελλάδας και του Ισραήλ για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.
Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η απόκτηση μεγάλου αριθμού βλημάτων που υπερβαίνουν τα 220 και καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες μετατρέποντας τους Spike Nlos σε καίριο οπλικό σύστημα για την άμυνα των νησιών και του Έβρου.


Με εμβέλεια που αγγίζει τα 35 χλμ και δυνατότητα πληγμάτων ακριβείας από τις ακτές των νησιών  οι Spike Nlos που θα τοποθετηθούν στο Ανατολικό Αιγαίο ενισχύουν κατακόρυφα την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ανάλογη θα είναι και η ενίσχυση στα χερσαία σύνορα της χώρας ενώ οι Spike Nlos με τους οποίους θα εξοπλιστούν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache θα αποτελούν εφιάλτη για κάθε στόχο στο έδαφος αλλά και στη θάλασσα.

Πηγή