Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την πρόσκρουση των πλοίων στο λιμάνι της Κυλλήνης – Κανένας τραυματίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.4.23

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την πρόσκρουση των πλοίων στο λιμάνι της Κυλλήνης – Κανένας τραυματίας

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π.10280, κατά την διάρκεια ελιγμών πρόσδεσής του στον λιμένα Κυλλήνης προερχόμενο από τον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας, επακούμβησε με την δεξιά πλευρά της υπερκατασκευής του, στην πλώρη του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'', το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον οικείο λιμένα.


Επί του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' επέβαιναν 130 επιβάτες, 19 ΙΧΕ και 14 Φ/Γ, ενώ το ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' ήταν κενό φορτίου και επιβατών. Όλοι οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια, ενώ από την επακούμβηση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων, μέχρι την επιθεώρησή τους και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Μετά από έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων στο ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του, ήρθη η απαγόρευση απόπλου του και το εν λόγω πλοίο απέπλευσε για το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Ζακύνθου.