Καιρός: Άστατος μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη - Πού θα βρέξει το Πάσχα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.4.23

Καιρός: Άστατος μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη - Πού θα βρέξει το Πάσχα



Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται κατά τόπους έως και αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, ενώ ένα νέο κύμα φαινομένων αναμένεται από την Μεγάλη Παρασκευή, το οποίο ωστόσο δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια με το ψήσιμό του παραδοσιακού οβελία την Κυριακή του Πάσχα να γίνεται με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η δημιουργία «ψυχρής λίμνης» θα έχει σαν αποτέλεσμα ενός έντονα άστατου καιρού στη χώρα μας μέχρι και το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης – με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ακόμα και χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία, μετά τη μικρή πτώση της Μεγάλης Δευτέρας, θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, δηλαδή το διήμερο της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής, θα γίνει με δύο καιρικά… πρόσωπα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.


Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα και θα θυμίζει άνοιξη, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σε πολλές περιοχές κοντά στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Όμως τη Μεγάλη Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρξουν συννεφιές και βροχές, με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα μποφόρ δεν θα ταλαιπωρήσουν όσους εκδράμουν στα νησιά.

paraskevi
Το Μεγάλο Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ και την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται βροχές από το απόγευμα σε δυτικά και βόρεια


kyriaki
Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ενώ σε υψόμετρα άνω των 1400 μέτρων των ηπειρωτικών θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 3 έως 19, στην Στερεά από 5 έως 18, στην Πελοπόννησο από 4 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 15, στις Κυκλάδες από 10 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και τα νότια νησιά του Ιονίου νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί και εκ νέου το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά λίγα χιόνια. Από νωρίς το απόγευμα ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crt3lei5xj9l)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-04-2023
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023
Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023
Νεφώσεις που σταδιάκα θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16-04-2023
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.