Στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.4.23

Στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκης



Επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη το πρωί -στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα – ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη. Την ίδια ημέρα – εκτός απροόπτου – αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος και την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του από τον Όμιλο Grimaldi.

Η επίσκεψη του Υπουργού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ακόμα εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση εκείνη που θα αποδίδει τη χερσαία ζώνη του λιμένος που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες, στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Η παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, εκτιμάται ότι θα έχει ως επίκεντρο τα έργα ανάπτυξης της Γ’ φάσης του Λιμένα (εμπορικό λιμάνι) που είναι σε εξέλιξη και πρέπει να παραδοθούν έως το τέλος του έτους.