Ανοιχτή επιστολή υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας με «παράπονα» για Πλακιωτάκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.4.23

Ανοιχτή επιστολή υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας με «παράπονα» για Πλακιωτάκη


 Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, έστειλαν οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, στην οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, o υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στα συνεχή αιτήματα τους τον τελευταίο μήνα για να συναντηθούν.


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) αναφέρει στην επιστολή του ότι ο κ. Πλακιωτάκης στην τελευταία τους συνάντηση, είχε δεσμευτεί να εξετάσει σειρά θεμάτων που τους αφορούν, ωστόσο αυτά εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων, η έκδοση νέου Οργανισμού του υπουργείου, με ενσωμάτωση της ΔΑΛ (Δημόσια Αρχή Λιμένων) και τη δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων, η αύξηση των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων, η έκδοση ξεχωριστής προκήρυξης για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του υπουργείου κ.α.


«Καθώς ο πολιτικός χρόνος της παρούσας κυβέρνησης εξαντλείται και σχεδόν όλα μας τα αιτήματα παραμένουν ανικανοποίητα, υποχρεωνόμαστε να σας υπενθυμίσουμε τα αιτήματά μας που είναι εφικτό να ικανοποιηθούν άμεσα και πριν την προκήρυξη των εκλογών», σημειώνει ο ΠΣΥΥΕΝ.


Τα αιτήματα είναι:


Υπερωριακή αποζημίωση 120 ωρών για κάθε εξάμηνο, για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Ναυτιλίας το 2023.

Έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη νοσηλεία των πολιτικών υπαλλήλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Δημιουργία Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού για τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου.

Καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου, κατ' αντιστοιχία με τους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το ΔΣ του Συλλόγου των πολιτικών υπαλλήλων καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας, «έστω και την ύστατη στιγμή»,  να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους στην ίδια κατεύθυνση που κινούνται οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, αναβαθμίζοντας μισθολογικά τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους.

Πηγή