Πώς εξοπλιζόμαστε για το σούβλισμα του οβελία – Τα μυστικά της επιτυχίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.4.23

Πώς εξοπλιζόμαστε για το σούβλισμα του οβελία – Τα μυστικά της επιτυχίας


 Λίγες ημέρες έμειναν για το Πάσχα και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία και η εκπομπή «Συνδέσεις» παρουσιάζει έναν χρήσιμο οδηγό με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, Νίκος Καρώνης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα απαραίτητα gadgets του ψήστη.

«Πρέπει να έχουμε την ψησταριά μας» είπε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, δείχνοντας μια πτυσσόμενη ψησταριά που μπορεί μπορεί να μεταφερθεί στην εξοχή.

«Πρέπει να προσέχουμε τα ξύλα που θα πάρουμε να μην είναι pellet, μελαμίνες τα οποία και κάπνα δημιουργούν και δίνουν κακή γεύση στο κρέας. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όταν χρησιμοποιουμε κάρβουνο να είναι πιστοποιημένο», είπε ο κ. Καρώνης προτρέποντας τον κόσμο να προμηθευτεί ξυλοκάρβουνα.

Πώς εξοπλιζόμαστε για το σούβλισμα του οβελία – Τα μυστικά της επιτυχίας
Φωτογραφία: Pexels Airam Datoon

Οι μερακλήδες, αν δεν θέλουν λερωθούν με τα κάρβουνα, μπορούν να επιλέξουν ψησταριά υγραερίου για το πασχαλινό barbecue, εφιστώντας την προσοχή στην κατάσταση του λάστιχου του υγραερίου στις ήδη υπάρχουσες.

«Ο χώρος ψεκασμού θα πρέπει να είναι καθαρός και να μην έχει επάνω λίπη από προηγούμενη χρήση ή σκόνες για να γίνει σωστά το ψήσιμο» είπε ο κ. Καρώνης δείχνοντας παράλληλα τι πρέπει να έχει κάποιος για να μην ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μοτέρ, μεβράνες σιλικόνης και κατάλληλες τσιμπίδες και σουβλες είναι ορισμένα από αυτά που θα πρέπει να προμηθευτούμε για το φετινό Πάσχα.

Πηγή