Πάτρα: Πιάνει λιμάνι νέο εντυπωσιακό 37μετρο σκάφος του Λιμενικού για τα θαλάσσια σύνορα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.3.22

Πάτρα: Πιάνει λιμάνι νέο εντυπωσιακό 37μετρο σκάφος του Λιμενικού για τα θαλάσσια σύνορα


 Υπερσύγχρονο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης αποκτά η Πάτρα, με πλήρωμα ειδικά εκπαιδευμένο. Θα «οργώνει» τη θαλάσσια περιοχή, από Ιόνιο μέχρι Κρήτη. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα συνολικά ταχύπλοα παράκτια πλοία που απέκτησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ενισχύοντας τη φύλαξη της χώρας και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΛΣ.

Ενα υπερσύγχρονο περιπολικό σκάφος –ανοικτής θαλάσσης- αποκτά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το επόμενο 10ημερο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι, ενώ αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο των τελευταίων δοκιμών πριν την επίσημη παράδοση – παραλαβή, βρίσκονται στελέχη του Λιμενικού που αποτελούν το πλήρωμα του και το προηγούμενο διάστημα παρακολούθησαν ειδική εκπαίδευση.


ΕΜΒΕΛΕΙΑ


Το νέο σκάφος, με έδρα την Πάτρα, θα «οργώνει» τη θαλάσσια περιοχή των Επτανήσων (Ιόνιο πέλαγος), νότια της Πελοποννήσου ακόμα και βόρεια της Κρήτης, εάν και εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα συνολικά ταχύπλοα παράκτια περιπολικά πλοία τύπου P355 που ανήκουν στο στόλο του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενισχύοντας τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, διευρύνοντας ταυτόχρονα και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος.


Έχουν ναυπηγηθεί στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από το ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Το «διαμάντι» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας έχει μήκος 38 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα ανώτατη ταχύτητα άνω των 35 κόμβων και αυτονομία κίνησης 1.000 μιλίων. Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης του θαλασσίου πεδίου, καθώς επίσης και Τ/Χ παρακολούθημα (Tender) μήκους: 7,5μ και ταχύτητας άνω των 40 κόμβων. Είναι χωρητικότητας 32 ατόμων, μεταξύ των οποίων 12μελες πλήρωμα και 20 επιβάτες – διασωθέντες.


Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 22.01.2019 ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και στην εταιρεία «CANTIERE NAVALE VITTORIA SPA» η οποία εδρεύει στην Ιταλία.


Η συνολική αξία και των τεσσάρων σκαφών ανέρχεται στα 55.560.000 ευρώ. συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατά 10% από Εθνικούς πόρους.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.