Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία - Δείτε βίντεο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.3.22

Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία - Δείτε βίντεο

 


Πραγματοποιήθηκε χθες η επιχείρηση  «Onyx Hook» - Μαχητικά F-16 και βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν πάνω από Θράκη, Βόρειες Σποράδες, Στερεά και Πελοπόννησο

Πτήση - μήνυμα στη Μόσχα από δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά της Bomber Task Force τύπου Β - 52. Τα δύο βομβαρδιστικά κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Onyx Hook», πραγματοποίησαν, χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου, συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο FIR Αθηνών.


Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η συνεκπαίδευση διεξήχθη έπειτα από αίτημα της USEUCOM (US European Command). Τα ελληνικά F-16 ανέλαβαν ρόλο αναχαίτισης και συνοδείας των Β-52 εντός του FIR Αθηνών μετά την είσοδό τους από το FIR Σόφιας, με διαδρομή πάνω από τη Θράκη, τις Βόρειες Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.


Η δραστηριότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καταδεικνύει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας - ΗΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Πηγή