Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία - Δείτε βίντεο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.3.22

Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία - Δείτε βίντεο

 


Πραγματοποιήθηκε χθες η επιχείρηση  «Onyx Hook» - Μαχητικά F-16 και βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν πάνω από Θράκη, Βόρειες Σποράδες, Στερεά και Πελοπόννησο

Πτήση - μήνυμα στη Μόσχα από δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά της Bomber Task Force τύπου Β - 52. Τα δύο βομβαρδιστικά κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Onyx Hook», πραγματοποίησαν, χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου, συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο FIR Αθηνών.


Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η συνεκπαίδευση διεξήχθη έπειτα από αίτημα της USEUCOM (US European Command). Τα ελληνικά F-16 ανέλαβαν ρόλο αναχαίτισης και συνοδείας των Β-52 εντός του FIR Αθηνών μετά την είσοδό τους από το FIR Σόφιας, με διαδρομή πάνω από τη Θράκη, τις Βόρειες Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.


Η δραστηριότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καταδεικνύει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας - ΗΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.