Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θέτει υπό νομική αμφισβήτηση την λειτουργία της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας Φθιώτιδας και Β.Σποράδων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.22

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θέτει υπό νομική αμφισβήτηση την λειτουργία της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας Φθιώτιδας και Β.Σποράδων

 


Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των μελών μας για όλα όσα λαμβάνουν χώρα  εις βάρος της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος το τελευταίο χρονικό διάστημα , η Ένωσή μας θα ασκήσει σε κάθε νομικό επίπεδο το δικαίωμα της να υπερασπίσει όλα όσα με συνδικαλιστικούς αγώνες και θυσίες  έχει  κερδίσει μέχρι σήμερα.


Σημαντικότερο αυτών, το δικαίωμά μας να εκφράζουμε ελεύθερα τα πιστεύω μας .


Τα τελευταία 2 έτη η Ένωση μας έχει δεχτεί μια αδικαιολόγητη επίθεση από το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επειδή αρνηθήκαμε να αποτελέσουμε μέρος μιας ατέρμονης συνδικαλιστικής διαμάχης με μοναδικό στόχο τον προεδρικό θώκο , μία διαμάχη  που άφησε  σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα των συνάδελφων.

Αν και είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι ,η   ίδρυση της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας Φθιώτιδας και Β.Σποράδων και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με τις εγγραφές μελών, τα όσα ευτράπελα έχουν γίνει με τις εισφορές των συνάδελφων, μας υποχρεώνουν να θέσουμε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα λειτουργίας της νέας αυτής Ένωσης στη Κεντρική Ελλάδα.

Το γεγονός ότι η διαδικασία ένταξης της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας Φθιώτιδας και Β.Σποράδων αμφισβητήθηκε από τα μισά μέλη του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ και δεδομένου ότι το προεδρείο της στις τριτανακοπές ισχυρίζεται ότι η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ανήκει στη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση στους συναδέλφους και στην ουσία λειτουργεί εις βάρος της Ένωσής μας και των εκατοντάδων μελών μας .

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τη νομική οδό προκειμένου να αποδοθεί η δικαιοσύνη υπέρ της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος που για περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργεί σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και  με γνώμονα το συμφέρων των συναδέλφων. 

Επειδή κάποιοι εξέλαβαν την ανοχή μας ως αδυναμία ,τους ενημερώνουμε πως ήδη έχουμε  προβεί σε κάθε  ενέργεια ενάντια σε όσους μας κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο τονίζοντας σε κάθε κατεύθυνση  πως δεν θα χαριστούμε σε κανένα όταν παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων .

 

Για το Δ. Σ.

 

          Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός  Γραμματέας

    Κυράνης Κων/νος                              Μαχαίρας Νικόλαος  


Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (omospondia.gr)