Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με εμπλοκές, παραβιάσεις και υπερπτήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.3.22

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με εμπλοκές, παραβιάσεις και υπερπτήσεις

 

Σε τέσσερις περιπτώσεις οι παραβιάσεις των του ελληνικού εναέριου χώρου εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία με την ρωσική εισβολή, η Τουρκία συνεχίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζοντας τις προσπάθειες αμφισβήτησης του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο.


Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν σήμερα Δευτέρα την τακτική των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και σε τέσσερις περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν σήμερα 12 τουρκικά μαχητικά F-16 -εκ των οποίων τα 4 ήταν οπλισμένα- και ένα κατασκοπευτικό CN 235.


Tα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 31 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.


Δυο από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι στις 16:16 μ.μ. και 2 λεπτά αργότερα πάνω από τους Λειψούς, στα 28.000 πόδια.


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.