Θαλάσσια ρύπανση στο Βόλο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.3.22

Θαλάσσια ρύπανση στο Βόλο


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του εμπορικού λιμένα Βόλου.


Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μακροσκοπικά αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας με φιλμ ελαιώδους ουσίας, χρώματος καφέ χωρίς οσμή, σε διάσπαρτες στοιβάδες απροσδιόριστης ποσότητας, έκτασης περίπου πενήντα (50 μ.) μέτρων μήκους επί ένα (01) μέτρο πλάτους.


Όπως διαπιστώθηκε η ουσία προήλθε από ΦΓ πλοίο, το οποίο ήταν παραβεβλημένο στην προβλήτα Νο 02 του Εμπορικού Λιμένα Βόλου.


Από τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου αναλήφθηκαν ενέργειες περισυλλογής, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου από ιδιωτική εταιρεία για την αποφυγή διασποράς της ρύπανσης.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ΦΓ πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.