Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.3.22

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ


 Από την Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας αναμένεται τους επόμενους μήνες η απόφαση για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του Γιώργου Προκοπίου, έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ, η οποία έχει μπλοκαριστεί προσωρινά με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Δ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Σήμερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου σχετικά με την ελεύθερη χρήση των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής του και ιδίως του αιγιαλού, το οποίο είναι δημόσιο περιβαλλοντικό αγαθό και τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (ακίνητο 350.745 τ.μ.). Ο εν λόγω Δήμος στρέφεται κατά των Ελληνικών Ναυπηγείων και της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου υποστηρίχθηκε ότι η έκταση του αιγιαλού η στην οποία, περιλαμβάνει και δεξαμενή πλοίων, παραχωρήθηκε για 49 έτη με δυνατότητα παράτασης, γεγονός που συνιστά συμβατικό δικαίωμα αποκλειστικής χρήσεως του αιγιαλού (και του αντίστοιχου θαλασσίου χώρου) από τα Ναυπηγεία, με αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία ασκήσεως των δικαιωμάτων που απορρέουν από την κοινοχρησία του αιγιαλού.
Στον αντίποδα, υποστηρίχθηκε ότι ο εν λόγω Δήμος δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ γιατί δεν του ανήκει η επίμαχη περιοχή του αιγιαλού, ενώ η παραχώρηση έγινε από το Ελληνικό Δημόσιο και δεν θίγονται τα συμφέροντά του.


Πηγή