Κ. Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στο χώρο συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στη Θεσσαλονίκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.3.22

Κ. Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στο χώρο συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στη Θεσσαλονίκη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με εθελοντές που έχουν αναλάβει τη διαδικασία της συλλογής των ειδών πρώτης ανάγκης.

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να ενημερωθεί για τη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό.


Η ίδια συνομίλησε με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, καθώς και Έλληνες και Ουκρανούς εθελοντές.


«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, γιατί είναι μία ανείπωτη τραγωδία αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας, στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη της εξέφρασε, ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες ως εκπρόσωπο όλης της Ελλάδας.


Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στάθηκε δίπλα στον ουκρανικό λαό, είπε ο κ. Σαμπλούκ.


Η κ. Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε για τα θέματα της στέγασης προσφύγων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, για τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων των παιδιών και για τον τρόπο μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος React που έχει μετονομαστεί σε «Εστία» και ότι θα αιτηθεί δυνατότητα χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς και Δέλτα έχουν την τεχνογνωσία και ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 150 σπίτια, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν πρόσφυγες από την Ουκρανία.


Ο κ. Σαμπλούκ εξήγησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρεται με φορτηγά κυρίως στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας και από εκεί παραλαμβάνεται από άλλα μεταφορικά μέσα και ανέφερε ότι παιδιά από την Ουκρανία ήδη παρακολουθούν μαθήματα στη Γερμανική Σχολή και σε αγγλόφωνα σχολεία.


Συντονιστές της δράσης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης, ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας και τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» 120 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.ά). Επιπλέον της έδειξαν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη και από την παραλαβή τους σε ουκρανικές πόλεις.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με εθελοντές που έχουν αναλάβει τη διαδικασία της συλλογής των ειδών πρώτης ανάγκης για τον ουκρανικό λαό.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.