Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος ο Χρ. Κανάκης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.22

Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος ο Χρ. Κανάκης


 Στον βαθμό του Υποναυάρχου προήγαγε τον Αρχιπλοίαρχο κ. Χρ. Κανάκη το Ανώτατο Συμβούλιο του Λιμενικού Σώματος. αναγνωρίζοντας. μεταξύ άλλων στην καριέρα του και την σημαντική συνδρομή του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση πολιτών, στις ασφαλείς  εκκενώσεις οικισμών, στις μετακινήσεις πληθυσμού στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένο καλοκαιριού στην Εύβοια.

Ο κ. Χρήστος Κανάκης, Διοικητής 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος με έδρα τον Βόλο  μετακινείται σε κλάδο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Κανάκης εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών ΛΣ το 1993 και διάγει το 30ό έτος της σταδιοδρομίας του στο Λιμενικό Σώμα.

Είναι απόφοιτος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ ύστερα από υποτροφία που έλαβε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Εχει υπηρετήσει σε πάρα πολλές λιμενικές αρχές, μεταξύ άλλων στην Κω, στη Ρόδο, στον Πειραιά. Διετέλεσε προξενικός λιμενάρχης Κωνστάντζας Ρουμανίας, ενώ επί δύο έτη ήταν διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο Λιμεναρχείο Βόλου άσκησε τα καθήκοντά του επί σειρά ετών και για δύο θητείες ως λιμενάρχης, ενώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Με πληροφορίες από myvolos.net – φωτο lamiareport.gr