ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας: Καταγγέλλει την απέλπιδα προσπάθεια της ΠΟΕΠΛΣ να ιδρύσει πρωτοβάθμια ένωση στην περιοχή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.3.22

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας: Καταγγέλλει την απέλπιδα προσπάθεια της ΠΟΕΠΛΣ να ιδρύσει πρωτοβάθμια ένωση στην περιοχή


 Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδας (μέλος της ΠΟΛ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια της ΠΟΕΠΛΣ να ιδρύσει πρωτοβάθμια ένωση στην περιοχή που γεωγραφικά και συνδικαλιστικά καλύπτει ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας. Με αφορμή την απέλπιδα προσπάθεια της ΠΟΕΠΛΣ που δεν έχει βρει ανταπόκριση από τους λιμενικούς θυμίζει τους λόγους της αποχώρησης της Ένωσης από την ΠΟΕΠΛΣ πριν 2 χρόνια και τη συγκρότηση νέας ομοσπονδίας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – ΠΟΛ) μαζί με άλλες πρωτοβάθμιες ενώσεις. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:


ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας: Πολλά ερωτήματα γεννά η ίδρυση ενός νέου πρωτοβάθμιου σωματείου στη Κεντρική Ελλάδα

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας - Βόλος
Φώτο Αρχείου / Παλιότερη κινητοποίηση, στο Βόλο, Σωματείων Εργαζομένων -Συνταξιούχων ενάντια στο Ασφαλιστικό – Συμμετοχή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδας

Την προηγούμενη εβδομάδα  ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ.Τσιάνος Παναγιώτης και ο Γ.Γραμματέας κ. Δροσόπουλος συνοδευόμενοι από μέλη της προσωρινής διοίκησης του νέοιδρυθέντος πρωτοβάθμιου σωματίου ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Β.Σποράδων με έδρα το Βόλο επισκέφτηκαν λιμενικές αρχές της περιοχή μας μοιράζοντας αιτήσεις που προτρέπουν τα μέλη μας σε διαγραφή από την ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Τονίζουμε ότι η νέα αυτή Ένωση έχει γεωγραφικά και συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά copy paste με αυτά της ένωσής μας  (ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με έτος ίδρυσης 2001)  ενώ είναι ξεκάθαρο πως το εγχείρημα προσέγγισης και συναδέλφων και εγγραφής στο νέο σωματείο της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Β. Σποράδων απέτυχε και ως απέλπιδα προσπάθεια ενόψει επικείμενων εκλογών, ζητήθηκε η συνδρομή και του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ .

Ερώτημα αποτελεί το ότι ενώ είχαν αποστείλει ανακοίνωση στους συναδέλφους για προεκλογική  επίσκεψη στο Κ.Λ. Βόλου και στο Λιμεναρχείο Στυλίδας, όχι μόνο δεν τους επισκέφτηκαν αλλά ούτε καν μπήκαν στον κόπο να τους ενημερώσουν πως θα αποφύγουν ,για ευνόητους λόγους φυσικά ,την επίσκεψη στις εν λόγω Λιμενικές Αρχές.

Μαζί με όλα τα ανωτέρω ανεξήγητα φαινόμενα, η παραπλανητική τους στάση έχει καταφέρει να μπερδέψει τους συναδέλφους  καθώς  τη ίδια στιγμή που στο Πρωτοδικείο του Βόλου το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τριτανακοπής κατά της Π.Ο.Λ ισχυρίζονταν πως η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ανήκει στη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, ταυτόχρονα έκανε αγώνα να ιδρύσει και 2ο σωματείο το οποίο και αυτό εντάχτηκε στη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Θα πρέπει μάλιστα να τονιστεί πως το νέο σωματείο εντάχθηκε στη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μέσα από μία  περιπετειώδη διαδικασία, με  μεγάλες αντιδράσεις και με οριακή ψηφοφορία στο Δ.Σ ( 9 ψήφοι κατά -10 ψήφοι υπέρ), με τους αντιδρώντες να θέτουν ζήτημα νομιμότητας της ένταξής της καθώς η υπόθεση με την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., δεν έχει τελεσιδικήσει.      

Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έχει χαράξει τη δική της πορεία με τη στάση  και τις  θέσεις της να είναι  εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Αφετηρία όλων αποτελεί το μείζον ζήτημα  των μεταθέσεων που σε συνδυασμό με τη κατανομή των οργανικών θέσεων έχει προκαλέσει  τεράστια προβλήματα σε όλους τους συναδέλφους .

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μία πιο δυναμική στάση από τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά σωματεία καθώς :

  • Εκφράσαμε με την ένστολη διαμαρτυρία τον Φλεβάρη του 2020 ,στο λιμάνι του Βόλου την αντίθεσή μας στα όσα προέβλεπε το νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ (ν.4676/2020) για τις μεταθέσεις και την προβληματική κατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Καταγγείλαμε τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2020 όταν αποφασίστηκε η μη σύννομη μετάθεση συναδέλφων με αντικαταστάτη.
  • Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά για τη διενέργεια των τακτικών μεταθέσεων του 2021.
  • Προσφύγαμε στο ΣτΕ για το ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021 αφού αποτελεί ένα νομοθέτημα που έχει εγκλωβίσει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε μία διαδικασία που αδικεί τους πάντες .

Παρά το γεγονός πως για το 2022 κάποιοι υποσχέθηκαν πως θα αναμένουμε την εφαρμογή του ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 εμείς παραμείναμε σταθεροί σε όσα επί 2 έτη τονίζαμε και δυστυχώς η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα δεν υπάρχουν κενές θέσεις για όσους επιθυμούν να μετατεθούν στο τόπο συμφερόντων τους .

Με την έναρξη των συμβουλίων των τακτικών μεταθέσεων  ενημερωθήκαμε πως :

  1. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάνω από 2.000 άσκοπες μεταθέσεις.
  2. Υποχρεώνονται σε μετάθεση χωρίς να επιθυμούν να μετακινηθούν σχεδόν όλα τα στελέχη που έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στην υπηρεσία που υπηρετούν .
  3. Θωρούμε ως τραγική εξέλιξη την μετάθεση συναδέλφων από το ένα νησί (ακόμη και σε άλλο νησί ) χωρίς να το επιθυμούν καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να δηλώσουν επιθυμία παραμονή ή όχι στην υπηρεσία που ήδη υπηρετούν.

Αποτέλεσμα του στρεβλού αυτού συστήματος ήταν η ΜΗ πραγματοποίηση για ακόμη μία χρονιά των μεταθέσεων προκαλώντας ανασφάλεια και εκνευρισμό σε όλα τα στελέχη θέτοντας σε διαρκή ομηρία όλους τους συνάδελφους και τις οικογένειές τους.       

Για αυτούς τους λόγους και επειδή ως πρωτοβάθμια ένωση δεν δεχόμαστε να αποτελούμε μέρος  μίας διαρκούς συνδικαλιστικής διαμάχης του κέντρου που εδώ και χρόνια παλεύει με τους δαίμονές του, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να υπερασπίσουμε τα μέλη μας όταν αδικούνται κατάφωρα, ακολουθήσαμε το δρόμο του δυναμικού συνδικαλισμού που μέσα σε 2 έτη μας ανέδειξε ως τη κινητήριο δύναμη των εξελίξεων στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.    

Η αλήθεια είναι πως η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος έχει ταχθεί αντίθετη στη στάση της ΠΟΕΠΛΣ σε αρκετά σοβαρά ζητήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε :

  • Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη τροποποίηση του ΠΔ μεταθέσεων 33/09 όταν με το ΠΔ 97/12 καταργείται η υποχρεωτική πενταετία για τους απόφοιτους των παραγωγικών σχολών στα νησιά (1η ,2η  και 3η κατηγορία ) ,ενώ χαρακτηρίζονται ως υπηρεσίες παραμεθορίου Λιμενικές αρχές της ηπειρωτικής Ελλάδος με αποτέλεσμα την αποψίλωση των νησιών μας.
  • Συγκρουστήκαμε με για τους χειρισμούς του τότε προεδρείου κατά τη περίοδο (2014-15) για τον  Λιμενικό Καλλικράτη και της μείωσης των οργανικών θέσεων.
  • Είχαμε διαφορετική στάση από αποτελώντας μειοψηφία αναφορικά με το ζήτημα της αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΛΣ-ΕΛΚΑΤ σε αιγιαλό και παραλία εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη διάταξη που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη του 2019 συμβάλλοντας στην μετέπειτα κατάργησή της.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ουδέποτε δέχτηκε να παίξει το ρόλο του “yes sir” και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε τιμώντας τη ψήφο εκατοντάδων συναδέλφων που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν εμπράκτως την Ένωσή μας .

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.