Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Aνάγκη ασφαλούς διαύλου στη Μαύρη Θάλασσα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.22

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Aνάγκη ασφαλούς διαύλου στη Μαύρη Θάλασσα


 «Η ασφάλεια των ναυτικών και των πλοίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού IMO, ο οποίος κατά την Έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου του, συμφώνησε με την πρόταση που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών, για την επείγουσα δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου που θα επιτρέψει την ασφαλή απομάκρυνση ναυτικών και πλοίων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα.

 


«Η σημαντική αυτή απόφαση, θέτει τη βάση, ώστε να γίνουν οι σχετικές ενέργειες προκειμένου να μη διακυβεύεται η ασφάλεια των πλοίων και όλων των υπηρετούντων σε αυτά» αναφέρει η ΕΕΕ τονίζοντας ότι παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την εξελισσόμενη κρίση στην Ουκρανία και τις πολυσχιδείς επιπτώσεις της.


 


«Η κατάσταση έχει σοβαρό και πολυεπίπεδο αντίκτυπο και στη λειτουργία της διεθνούς ναυτιλίας, επιφέροντας οξύτατα προβλήματα για τους ανθρώπους της ναυτιλίας και τις παγκόσμιες εμπορικές ροές» προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή της.


 


Η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, δήλωσε σχετικά:


 


«Εκφράζουμε κατ' αρχάς την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, είμαστε δίπλα τους. Η ναυτιλία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα του διεθνούς εμπορίου, για την εξασφάλιση παροχής βασικών αγαθών, όπως αγροτικών προϊόντων, πρώτων υλών και ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλο τον κόσμο. Ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τα μέγιστα, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο για τη διασφάλιση της προστασίας των πλοίων και όλων των εργαζομένων σε αυτά.


 


Η δημιουργία ασφαλών θαλάσσιων διαύλων για την απομάκρυνση των πλοίων από την περιοχή είναι ένα από τα πρώτα επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Σ' αυτό το πλαίσιο είμαστε πλήρως συντεταγμένοι με την απόφαση της Έκτακτης Συνόδου του Συμβουλίου του IMO και στηρίζουμε πλήρως την άμεση εφαρμογή της».

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.