Το Κρεμλίνο έθεσε τέσσερις όρους στην Ουκρανία για να σταματήσει ο πόλεμος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.3.22

Το Κρεμλίνο έθεσε τέσσερις όρους στην Ουκρανία για να σταματήσει ο πόλεμος


Τους όρους για να σταματήσει η στρατιωτική δράση «σε μια στιγμή» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.


Καθώς σήμερα έγινε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στη Λευκορωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση θα σταματήσει «σε μια στιγμή» αν το Κίεβο δεχθεί τους όρους της Μόσχας.


Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία αξιώνει από την Ουκρανία τέσσερις όρους για το τέλος των εχθροπραξιών:


να σταματήσει να προβάλει αντίσταση,

να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, δηλαδή να μην ενταχθεί σε κάποιο μπλοκ όπως το ΝΑΤΟ,

να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και

να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε ουδείς θα πυροβολεί», είπε ο Πεσκόφ.


«Να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους, βάσει των οποίων η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε μιλήσει επίσης για το ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι. Θα σταματήσουν όλα σε μια στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν στο Reuters.


Τα αιτήματα της Μόσχας δημοσιοποιήθηκαν την ώρα που οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Λευκορωσίας ετοιμάζονταν για τον τρίτο γύρο συνομιλιών στη Λευκορωσία, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Πηγή